Χριστόδουλος Ξηρός: το χρονικό του στημένου τροχαίου και ποια η γυναίκα-κλειδί στην υπόθεση

Τι ακριβώς έγινε στο στημένο τροχαίο της Αντιτρομοκρατικής για να συλλάβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Ανάβυσσο; Ποια είναι η γυναίκα -κλειδί που τον βοηθούσε όλο αυτόν τον καιρό;

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα φαίνεται ότι σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στην Ανάβυσσο.

Έως τώρα η σήμανση και η Αντιτρομοκρατική έχουν βρει επτά πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, μια αντιαρματική ρουκέτα RPG, ένα βαρέλι με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, καθώς και ποσότητα οικοδομικών υλικών στην αυλή της οικίας.

Τα στοιχεία συνηγορούν ότι ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του προετοίμαζαν μεθοδικά ένα μεγάλο χτύπημα, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος.

Περισσότερο φως ενδεχομένως να ρίξει η ανάκριση του Χριστόδουλου Ξηρού, όταν θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν υπό αναζήτηση από την Αντιτρομοκρατική εδώ και τρεις μήνες. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Η έρευνα εστιαζόταν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε το σήμα και του έστησαν παγίδα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και τρεις ημέρες. Οι μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή του (είχε αφήσει μακριά μαλλιά που τα είχε βάψει ξανθά, καθώς και μούσι) είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έπρεπε με κάποιο τρόπο να τον συλλάβουν και σκηνοθέτησαν το περιβόητο τροχαίο «ατύχημα».

Ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός ήταν απομονωμένος και δεν είχε επαφές με τους περιοίκους του.

Οι γείτονες τον έβλεπαν να μετακινείται με ποδήλατο, κάτι που αξιοποίησαν οι διωκτικές αρχές.

Ένας αστυνομικός οδηγώντας μηχανή προσποιήθηκε ότι έπεσε μπροστά στον μεταμφιεσμένο Χριστόδουλο Ξηρό. Αυτό ήταν και το τροχαίο-δόλωμα.

Ο φυγάς Χριστόδουλος Ξηρός προθυμοποιήθηκε άμεσα να τον βοηθήσει να σηκωθεί.

Εκείνη την ώρα οι άλλοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός αιφνιδιάστηκε και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Αντίθετα φέρεται να είπε: «Τελείωσε, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός». Πάνω του έφερε ένα όπλο που στη θαλάμη του είχε ήδη μια σφαίρα και άλλες 13 στη γεμιστήρα.

Μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο αναζητούν πλέον οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει την γυναίκα φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Οι μικρές σε διάρκεια συζητήσεις που έγιναν αναλώθηκαν σε απλές διαπιστώσεις και θεωρητικές κουβέντες που δεν προσέφεραν κάτι στην έρευνα.

Διαβάστε πού και πώς συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός και Με ποιον απίστευτο τρόπο έγινε η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.