Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει η Ελλάδα: τι θα ζητήσει ο Τσίπρας. Παρασκήνιο

Tι θα ζητήσει η Ελλάδα για την παράταση στη δανειακή σύμβαση;

Αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης φέρεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Ελλάδα προτίθεται αύριο να καταθέσει αίτημα για την παράταση κατά έξι μήνες της δανειακής σύμβασης.

Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την είδηση για αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης μετέδωσε και το Reuters, επικαλούμενο πηγή στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ευρωζώνη την Τετάρτη, δήλωσε μια πηγή στις Βρυξέλλες, διαχωρίζοντάς την από το πλήρες πρόγραμμα διάσωσης της χώρας», αναφέρει το τηλεγράφημα της Reuters.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, η πηγή στις Βρυξέλες δήλωσε ότι η Αθήνα θα ζητήσει παράταση, «αλλά οι όροι είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση», σημειώνει το Reuters.

Το αίτημα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο MNI, θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Κομισιόν για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, όπως εκφράστηκαν στο προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που παρουσίασε ο Πιέρ Μοσκοβισί στον Γιάννη Βαρουφάκη, πριν αποσυρθεί και αντικατασταθεί από άλλο κείμενο.

Το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι τι θα γίνει μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες. Θα υπάρξει διαπραγμάτευση και τι θα γίνει με τα σημεία που έχει υπάρξει διαφωνία; Αυτά είναι το θέμα της παρουσίας της τρόικας, η αποταμίευση της τελευταίας δόσης, οι αποκρατικοποιήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε τι θα συνέβαινα αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε σύμφωνα με τον Κρούγκμαν και ποιες οι εξελίξεις μετά το φιάσκο στο Eurogroup.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.