Αποκάλυψη: Στα χέρια της Κομισιόν το φυσικό αέριο. Πώς θα ελέγχουν όλες τις νέες συμβάσεις παροχής

Διαβάστε πώς, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως στόχο να ελέγξει τις μελλοντικές συμβάσεις παροχής φυσικού αερίου.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να προωθήσουν έναν νόμο που θα απαιτεί από κάθε κράτος μέλος της, να ζητά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από τη σύναψη νέων συμβάσεων παροχής φυσικού αερίου, γράφει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να οικοδομήσει μια ισχυρή ενεργειακή ένωση για να αποδυναμώσει την ισχύ της Ρωσίας στην ενεργειακή αγορά. Η σχεδιαζόμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία θα ισχύει και για εταιρείες ή επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη το σχέδιο νόμου.

Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά οι εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από τις Βρυξέλλες για να μπορούν να συνάψουν συμφωνίες με τους Ρώσους προμηθευτές φυσικού αερίου. Όσον αφορά τις χώρες που εξαρτώνται από έναν προμηθευτή, το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θέσπιση ομάδων αγοράς, όπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως στόχο να μειωθεί η εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα από χώρες όπως η Ρωσία και να προχωρήσει με την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς ενέργειας, ένας μεγαλεπήβολος στόχος που έχει αποδειχθεί «απατηλός» για δεκαετίες.

Η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει στις Βρυξέλλες ώστε να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία περίπου κατά το ένα τρίτο των αναγκών της σε φυσικό αέριο, με το ήμισυ αυτών των αναγκών, να διοχετεύεται μέσω της Ουκρανίας.

Παρότι οι παραδόσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν διαταραχθεί εξ αιτίας της διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία η συνεχιζόμενη ένταση της Δύσης με τη Μόσχα, έχει αυξήσει την θέληση για τη βελτίωση της συνεργασίας εντός της ΕΕ και την ανάγκη για εναλλακτικές προμήθειες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει τη στρατηγική της για την ενέργεια στις 25 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε το μυστικό σχέδιο Ρωσίας για Ελλάδα που δείχνουν 700 υποκλαπέντα emails ισχυρών Ρώσων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.