Απίστευτη δήλωση Καμμένου: “”Αν δεν κάνουν αυτά που θέλουμε θα το κάνουμε… Κούγκι!”

Με… άγριες διαθέσεις προσεγγίζει την εν εξελίξει διαπραγμάτευση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και κυβερνητικός Εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, απειλώντας την Ευρώπη με… Κούγκι!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πάνος Καμμένος, ανέφερε σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβάλει αύριο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης:

“Εάν δε μας κάνουν αυτά που θέλουμε θα το κάνουμε… Κούγκι“, είπε τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα.

Αναφερόμενος μάλιστα στην προθυμία της Κυβέρνησης να αιτηθεί την παράταση της δανειακής σύμβασης, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι: ” Η δανειακή σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο”.

Κατηγορηματικός ότι «δεν θα προσκυνήσουμε» καθώς η εντολή του κόσμου είναι «αλλάξτε την πολιτική αυτή» εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος τόνισε πως ο Ελληνικός λαός πλέον πάει ενωμένος γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε τις πρωινές του δηλώσεις ότι «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε θα γίνουμε Kούγκι», ο ίδιος εξήγησε πως «Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκιο, είσαι αποφασισμένος να πας μέχρι τέλους κι εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα προσκυνήσουμε, η εντολή είναι αλλάξτε την πολιτική αυτή , δεν μπορούν να συνεχίσουν τα μέτρα αυτά».

Τέλος, άφησε και αιχμές εναντίον κάποιων ΜΜΕ, λέγοντας: «μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια, η ανεργία έχει φτάσει στο 70%».

Κούγκι” είπε ο Πάνος Καμμένος ότι θα το κάνει, αν συνεχίσουν να απειλούν οι δανειστές. Τι έγινε όμως στο Κούγκι;

Η ιστορία έχει ως εξής:

Το Κούγκι είναι πύργος του Σουλίου στην Ήπειρο επάνω σε απότομο βράχο, στον οποίο υπάρχει και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Όταν το 1803 οι Τουρκαλβανοί κατέλαβαν το Σούλι, κλείστηκαν στο Κούγκι 600 Σουλιώτες με αρχηγό τον Φώτο Τζαβέλα.

Προβάλλοντας αντίσταση απέκρουσαν τέσσερις εφόδους των τουρκαλβανών του Αλή Πασά. Επειδή τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν, οι πολιορκημένοι πρότειναν στον Αλή να βγουν αφού τους εγγυηθεί, πως δεν θα τους πειράξει.

Ο Αλή αναγκάστηκε να δεχθεί λόγω των μεγάλων απωλειών που υπέστη. Μετά την αναχώρησή τους έμεινε στο Κούγκι ο καλόγερος Σαμουήλ με δυο πολεμιστές για να παραδώσoυν το φρούριο. Όταν όμως οι απεσταλμένοι ήρθαν να το παραλάβουν, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάχθηκαν όλοι στον αέρα. Την ηρωική αυτή θυσία την ύμνησε ο ποιητής Βαλαωρίτης στο ποίημά του “Ο Σαμουήλ”.

Διαβάστε γιατί ο Καμμένος έριξε τα κινητά των βουλευτών σε σακούλα σκουπιδιών και τι είναι οι Μ.Ο.Μ.Α. που ξαναστήνει ο Καμμένος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.