Στέλλα Ακουμιανάκη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη της 16χρονης

Τι διαπίστωσε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη;

Με αγόρευση δυόμιση ωρών από τον Εισαγγελέα συνεχίσθηκε η δίκη για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Ο Εισαγγελέας με βάση όσα είπε, διαπιστώνεται ότι, θεώρησε πως οι ευθύνες του νεαρού που ήταν εκείνο το βράδυ με την 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη και στην υπό εξέλιξη διαδικασία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι βαριές ενώ το ίδιο υποστήριξε και για τον ένα από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που τη νύχτα εκείνη ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το ενδιαφέρον της αγόρευσης του εισαγγελέα πέρα από τις προτεινόμενες από τον ίδιο αποφάσεις εστιάζεται και στο ότι ανάλογες ευθύνες για το θάνατο της κοπέλας Στέλλας Ακουμιανάκη έχουν και άλλοι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που είχαν εφημερία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου την ίδια μέρα. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του 27χρονου για βιασμό κατά συναυτουργία και απαλλαγή για την έκθεση ανηλίκου.

Ζήτησε την απαλλαγή του 39χρονου γιατρού λόγω αμφιβολιών και την ενοχή του δεύτερου γιατρού για αμέλεια. Ο Εισαγγελέας αιτιολόγησε το σκεπτικό του λέγοντας πως από τις 04:45 το πρωί και μέχρι τις 08:45 που επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος της Στέλλας Ακουμιανάκη δεν υπήρξε καμία ιατρική επανεκτίμηση από τον εφημερεύοντα ιατρό, για το πώς εξελίσσεται το περιστατικό. Παράλληλα ζήτησε να αποσταλεί η δικογραφία προς επανεξέταση για άλλους δυο ειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου ώστε να εξεταστούν τυχόν ευθύνες τους.

O Εισαγγελέας της Έδρας είπε πως και αυτοί φέρουν ανάλογες ευθύνες για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη καθώς δεν έκαναν αυτά που ορίζει ο νόμος και οι υποχρεώσεις τους το μοιραίο βράδυ, θεωρώντας πως και αυτοί θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μάλιστα έκανε γνωστό πως η πρόταση του θα σταλεί στην Εισαγγελία του Ρεθύμνου που τελικά θα λάβει και την σχετική απόφαση.

Επισημαίνεται πως η αγόρευση του Εισαγγελέα περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναφορά των περιστατικών που έλαβαν χώρα εκείνη τη νύχτα από την στιγμή της συνάντησης της Στέλλας Ακουμιανάκη με τους δύο νεαρούς μέχρι την ώρα που ουσιαστικά η Στέλλα κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του Εισαγγελέα αποχώρησε από την αίθουσα του Δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου νεαρού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η αγόρευση του Εισαγγελέα ξεκίνησε με αναφορές στο χαρακτήρα της Στέλλας Ακουμιανάκη την οποία χαρακτήρισε ως ένα συγκροτημένο άτομο που προέρχονταν από συγκροτημένη επίσης οικογένεια.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Διαβάστε τι λέει ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Στέλλα Ακουμιανάκη και τι δήλωσε ο 24χρονος κατηγορούμενος για την Στέλλα Ακουμιανάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.