Συνταγή της ημέρας: Πατάτες γιαχνί φούρνου με ελιές και άνηθο

Πολύ αρωματικές, με πλούσια σάλτσα ντομάτας, αυτές οι πατάτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσετε ψητό κρέας. Με μία φέτα ζυμωτό ψωμί βέβαια γίνονται ένα χορταστικό πιάτο και μόνες τους.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πατάτες γιαχνί φούρνου με ελιές και άνηθο:

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 60m
Έτοιμο σε : 1:20 h

Υλικά συνταγής:

  • 1½ κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες (ή σε τέταρτα)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα ξεχωριστά το λευκό και το πράσινο μέρος τους)
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 500γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα
  • 200ml νερό
  • ½ κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις πατάτες γιαχνί φούρνου με ελιές και άνηθο, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!