Βάφτισε το ψάρι, κρέας ο Ντάισελμπλουμ: τι στέλνει στην Αθήνα, τι απαντά ο Βαρουφάκης

Γιατί στέλνει τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα και στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ; Τι απάντησε ο Βαρουφάκης;

Όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα θα διεξαχθούν συζητήσεις με τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Αντίθετα με όσα ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι της Τρόικα και υποστηρίζοντας πως όλες οι διαβουλεύσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει συζήτηση στις Βρυξέλλες αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόωρη εκταμίευση, αν δεν υπάρχει συμφωνία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τον Βαρουφάκη, ενώ επανέλαβε πως “έχουμε χάσει πολύ χρόνο”, καθώς, όπως ανέφερε, οι πραγματικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών δεν έχουν ακόμα αρχίσει, αλλά θα αρχίσουν την Τετάρτη.

Όσο για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως αυτό είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πετώντας το μπαλάκι προς την πλευρά της Φρανκφούρτης.

Εξάλλου, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως ο Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και δεν θα υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις της.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε πως έχει χαθεί πολύς χρόνος, σημειώνοντας ότι τώρα θα πρέπει τα πάντα να “τρέξουν” πολύ γρήγορα.

«Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν και θα αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε γιατί Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ «κατσάδιασαν» πάλι τον Βαρουφάκη και πώς Έλληνας φοιτητής τα «έχωσε» στον Ντάισελμπλουμ στην Ολλανδία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.