Καφέ με τις… καθαρίστριες ήπιε η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή [φωτο]

Γιατί ήπιε καφέ με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε τις γυναίκες τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάλεσε «για να τιμηθούν, αλλά και να τιμήσουν τη Βουλή».

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια για τα χρονικά της βουλής προχώρησε η νέα πρόεδρος του θεσμού Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας στο κοινοβούλιο τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να πιουν καφέ, να γνωριστούν και να συζητήσουν. Μάλιστα, ολόκληρη η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων είπε στις καθαρίστριες πως ο αγώνας τους φτάνει στο τέλος του νικηφόρος σιγά σιγά.

“Παλεύοντας για τη ζωή σου δίνεις και στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το μήνυμα του αγώνα των καθαριστριών, τη στιγμή που τις κατηγορούσαν ότι ο αγώνας είναι μάταιος. Όταν οι άνθρωποι διεκδικούν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο αγώνας σας είναι έμπνευση και τιμή για όλους μας. Να σας ευχαριστήσω που υπάρχετε και για τον αγώνα που δώσατε. Ολα γίνονται αν το πιστέψει κανείς» δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε ακόμη με νόημα ότι «Πάντοτε θα τις λέω “κορίτσια” και εκείνες θα με φωνάζουν “Ζωή”».

Ακόμη, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την εκπομπή πρέπει να τη δουν ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ και ο Ντάισελμπλουμ, για να δουν τα θύματα των πολιτικών που χάραξαν τα μνημονιακά χρόνια».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τις καθαρίστριες, που δημοσίευσε το iefimerida:

Διαβάστε πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακυρώνει νόμους που δεν ψήφισε η ΧΑ και γιατί κοιμήθηκε το βράδυ στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.