Βόμβα μεγατόνων από Spiegel: “Το ΔΝΤ φεύγει από την Ελλάδα”

Γιατί η Λαγκάρντ απέσυρε το κλιμάκιο του ΔΝΤ από την Ελλάδα σύμφωνα με το Spiegel;

Εντολή για άμεση απόσυρση των κλιμακίων του ΔΝΤ από την Ελλάδα έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Spiegel, ενώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης, ο Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «εντελώς ανίκανα».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η κ. Λαγκάρντ εμφανίζεται εκνευρισμένη από το γεγονός ότι τραβούν οι διαπραγματεύσεις τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και σημειώνεται καθυστέρηση.

Το περιοδικό σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι του ΔΝΤ θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα σπίτι τους και όχι στην Ελλάδα όπως αναμενόταν.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης, ο Νίκος Θεοχαράκης, γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ «εντελώς ανίκανα».

Λόγω οργής για τη στάση της Αθήνας το ΔΝΤ αποφάσισε να ανακαλέσει προσωρινά το προσωπικό του από την ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επειδή η βαλίτσα των διαπραγματεύσεων φαίνεται να τραβάει, κρίθηκε ότι καλό θα ήταν το προσωπικό του ΔΝΤ στην Ελλάδα να αφήσει τα πόστα του και να επιστρέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διαψεύσει σχετικές πληροφορίες ως αναληθείς.

H διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές διακόπτεται έτσι μέχρι τα μέσα Απριλίου σύμφωνα με νέες πληροφορίες του περιοδικού Spiegel. Κι αυτό γιατί το ΔΝΤ θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα αποβαίνουν άκαρπες κι ανακαλεί προς το παρόν τους υπαλλήλους του.

Το ΔΝΤ καλεί τους ελεγκτές του πίσω για να γιορτάσουν σπίτι το (καθολικό) Πάσχα, γράφει το δημοσίευμα. Η αντίδραση της Αθήνας ήταν να διαμηνύσει ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, για τον ίδιο λόγο, μετά από το ορθόδοξο Πάσχα. Κι έτσι οι συνομιλίες θα αρχίσουν πάλι από τα μέσα Απριλίου.

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ δήλωσαν σε μια τηλεδιάσκεψη των αντιπροσώπων των υπουργών οικονομικών του Eurogroup την Τετάρτη, ότι από την ώρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα έχουν καταφέρει να διαπραγματευτούν σοβαρά μόνο τέσσερις μέρες. Ο Γ.Γ. του ελληνικού Υπουργείου, Νίκος Θεοχαράκης, ανταπάντησε ότι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι υπάλληλοι της τρόικα είναι «τελείως ανίκανοι», αναφέρει το Spiegel.

Ο Γ.Γ. επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις δηλώσεις του κ. Βούτση, δηλαδή ότι στις 9 Απριλίου μπορεί να μην καταστεί δυνατόν να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ.

Διαβάστε τι θα συμβεί αν δεν πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ και πότε ξεμένει από χρήματα η Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.