Γυαλιά καρφιά Γεωργιάδης-Λοβέρδος στη Βουλή: Γιατί διεκόπη η Επιτροπή για την επίμαχη ΠΝΠ

Πώς Λοβέρδος και Γεωργιάδης “στρίμωξαν” άγρια τον Δημήτρη Μάρδα στην Επιτροπή για την επίμαχη ΠΝΠ;

Η απόφαση να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο συζητήσεις στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος ελήφθη μετά από διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ανακοίνωσε ότι σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση και αύριο η ακρόαση των φορέων.

Είχαν προηγηθεί εντάσεις και διακοπές της συνεδρίασης. Μάλιστα, στη δεύτερη διακοπή, οταν ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ανακοίνωσε τη διακοπή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να μιλά στο μικρόφωνο για «κατοικίδιο ζώο».

Νωρίτερα, μέσα σε ένταση η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία συζήτησης, με πρόσκληση φορέων αύριο Πέμπτη.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε αύριο να κληθούν οι φορείς και την Παρασκευή να ψηφίσει η Επιτροπή.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης συμφώνησε αλλά είπε ότι την Παρασκευή η ΠΝΠ πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η ένταση στην Επιτροπή ξεκίνησε «με το καλησπέρα», όταν το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδινε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε.

Ακόμα και όταν ο κ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Α. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε, φωνάζοντας στον Προεδρεύοντα της Επιτροπής: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο κ. Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα
δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: “Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις…”

Μετά την διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος και παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού. Είπε δηλαδή η συζήτηση της ΠΝΠ να γίνει σε μια συνεδρίαση στην επιτροπή.

Το περιστατικό σχολίασε μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, γράφοντας «Στην επιτροπή για την ΠΝΠ προεδρεύει ο κατά τον Υπουργό Πανούση (ποιοι εκλέγουν αυτό τον άνθρωπο) κ. Διαμαντόπουλος».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μάρδας επανέλαβε ότι «έχουμε ανάγκη από χρήματα στις 24 Απριλίου», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν «μπαίνει χέρι» στα Ταμεία, αλλά αυτά θα συμβάλλουν εθελοντικά.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:

Διαβάστε το ποίημα του Άδωνι για την καθυστέρηση της Κωνσταντοπούλου στη Βουλή και το άγριο βρίσιμο Σαμαρά-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.