Η διόρθωση Τσίπρα που έκανε τον Πούτιν να “μετανοήσει” [video]

Ποια η διόρθωση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε τον Πούτιν να σηκώσει τα χέρια ψηλά μετανιωμένος;

Η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τους δύο αρχηγούς να ανταλλάσσουν προτάσεις και να δίνουν υποσχέσεις για οικονομική συνεργασία.

Τσίπρας και Πούτιν ανακοίνωσαν και την κατασκευή του ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου, επέκταση του Turkish Stream από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν.

Κατά τη συνέντευξη, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν πολλά για το έργο αυτό ή τη χρηματοδότησή του, ωστόσο ήταν εμφανής η πρόθεση και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν συζητήσεις για την υλοποίησή του.

«Το συζητήσαμε αυτό το θέμα, αλλά τώρα είναι δύσκολο να σας πω και κάτι συγκεκριμένο γιατί χρειάζεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα (υπουργείων, εταιρειών κλπ)», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα αν θα θέλει οικονομικά να συμμετέχει στο έργο αυτό». «Θα είναι μεγάλο το όφελος της Ελλάδας, θα σημειωθούν πολλά εκατομμύρια κέρδη ετησίως για την Ελλάδα, που θα είναι φορολογικά έσοδα».

Έτσι φαίνεται να προχωρά το πρότζεκτ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατασκευή του αγωγού Turk Stream ή όπως θα ονομάζεται.

Ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του ονόματος, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έσπευσε να διορθώσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζοντας ότι:

«Turkish stream στο ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρξει, θα υπάρξει ελληνικός αγωγός. Ο τουρκικός αγωγός θα είναι στο τουρκικό έδαφος» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εν είδει… παρατήρησης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος απαντούσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου σε σχετική ερώτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον νέο αγωγό φυσικού αερίου «Turkish stream».

Ο κ. Τσίπρας έκανε τη διευκρίνιση… χαμογελαστός, όμως αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του κ. Πούτιν, ο οποίος απάντησε με μια χειρονομία, σηκώνοντας τα χέρια… ψηλά.

Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του Πούτιν στη διόρθωση του Τσίπρα:

https://youtu.be/wPzNXgEdXk0

Διαβάστε τι είπε ο Τσίπρας στον Πούτιν μόλις τον είδε και τι ανταλλάγματα θα ζητήσει ο Πούτιν από τον Τσίπρα για έκπτωση σε φυσικό αέριο και δάνεια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.