«Καίγεται» ο ΣΥΡΙΖΑ – Μυστικές συναντήσεις. Τσίπρας: Προτιμώ κρίση στο κόμμα παρά…

Εντολή από Μαξίμου να «τρέξουν» γρήγορα οι διαπραγματεύσεις – Τι φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε διπλό μέτωπο καταβάλλει αγώνα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πέρα από τις διαπραγματεύσεις, αναζητείται κοινός τόπος και στο εσωκομματικό πεδίο, μετά την ομοβροντία αρκετών στελεχών εναντίον μιας υποχωρητικής συμφωνίας.

Από το πρωί γίνονται διαβουλεύσεις με στελέχη, κοινοβουλευτικούς αλλά και υπουργούς, για το τι μπορεί να περάσει -στο πλαίσιο μιας συμφωνίας- χωρίς απόρριψη από το κόμμα αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφτασαν το απόγευμα και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (που στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία επέκρινε πιθανή υποχωρητικότητα και χειρισμούς της διαπραγμάτευσης) αλλά και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπάρξει μια συμφωνία με υποχωρήσεις, από μια ρήξη με χρεοκοπία.

Το Μέγαρο Μαξίμου από την προηγούμενη εβδομάδα, με δύο διαδοχικές συσκέψεις του κυβερνητικού συμβουλίου, έδωσε κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση, στους συμμετέχοντες στα κλιμάκια του Brussels Group, να επιταχύνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Οι συσκέψεις συνεχίζονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων. Ενόψει της Συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας, η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των πολιτικών διεργασιών και συνεννοήσεων με στόχο την επίτευξη ενιαίας συμφωνίας, μιας συμφωνίας τετραετίας που θα δίνει λύση και δεν θα διαιωνίζει το πρόβλημα της ύφεσης. Επίσης έχει δηλώσει ότι η Σύνοδος Κορυφής και ένα έκτακτο Eurogroup μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και για την επίτευξη συμφωνίας και για το ζήτημα της ρευστότητας.

«Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί για καταστροφή στην Ελλάδα» φέρεται να έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

«Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησής μας είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο. Καλούμε και την άλλη πλευρά μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια μη ρεαλιστικών στόχων και συνεχών αποτυχιών, επιτέλους να προσχωρήσει στο ρεαλισμό», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε στους εταίρους ο Πρωθυπουργός το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από το βήμα του Economist.

Πυρ ομαδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δέχθηκε ομαδικά πυρά από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία-έντιμο συμβιβασμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους εταίρους, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας με το προεδρείο της ΚΟ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.