Δημοψήφισμα 2015: δείτε κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή | Live Streaming

Δείτε κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή σε live streaming για το δημοψήφισμα 2015.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με διακύβευμα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών για συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο δημοψήφισμα εαν ο λαός πει ναι τότε θα παραιτηθούμε και θα πάμε σε εκλογές, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και ενώ στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός είπε πως θα αποδεχτεί ότι ψηφίσει ο λαός, τώρα ο στενός του συνεργάτης Α. Φλαμπουράρης ανοίγει διάπλατα το εδεχόμενο εκλογών.

”Αν ο λαός πει «ναι» θα παραιτηθούμε και θα πάμε σε εκλογές, δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι”.

“Μπλόκο” (;) από το ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα υποβάλει αίτημα αντισυνταγματικότητας για το δημοψήφισμα, με την αιτιολογία πως έτσι όπως έχει τεθεί πρόκειται για δημοσιονομικό ζήτημα και όχι πολιτικό.

Μάλιστα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η διαδικασία της συνεδρίασης στη Βουλή για το δημοψήφισμα 2015:

Από το βήμα της Ολομέλειας της βουλής στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του αποφάσισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τα άρθρα του κανονισμού 96-100 που αφορούν τη διαδικασία συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον λόγο παίρνουν οι εισηγητές των κομμάτων,ωστόσο έχουν τη δυνατότητα αν το ζητήσουν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας, ενώ όσοι βουλευτές το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Παρέμβαση έχουν δυνατότητα να κάνουν στη συζήτηση οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να προβάλουν ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Για να εγκριθεί η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτείται η υπερψήφιση της από 151 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε Live streaming την συνεδρίαση στη Βουλή για το δημοψήφισμα.

Διαβάστε γιατί βρίσκεται στον αέρα το δημοψήφισμα, ποια ήταν τα επτά δημοψηφίσματα που έγιναν στην Ελλάδα, πώς βλέπει το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα η Γερμανία και ποιο είναι το ερώτημα για το δημοψήφισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.