Τουσκ: γιατί ακύρωθηκε η σύνοδος κορυφής των 28

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ σχετικά με την σύνοδο των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα;

Μετά από όλες τις δραματικές εξελίξεις στο Eurogroup και το πώς τέλειωσε η χτεσινή συνεδρίαση, ακυρώθηκε η σύνοδος των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

Μια θετική εξέλιξη στο δύσκολο έργο της επίλυσης του ελληνικού ζητήματος εκτιμάται πως είναι η απόφαση να ακυρωθεί η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών των κρατών-μελών της ΈΕ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Όπως μετέδιδαν τις τελευταίες ημέρες διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα κοινοτικές πηγές, η σύγκληση της Συνόδου των 28 θα σήμαινε ότι η Ευρώπη είχε σκοπό να ξεκινήσει τις διεργασίες για ένα Grexit -δεδομένου ότι και η σημερινή συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τη χώρα μας θα τελείωνε και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος χθες φέρεται να ζητούσε να μην δοθεί στη χώρα μας νέο δάνειο και να τάσσονταν υπέρ ενός Grexit, είπε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μια λύση «σε μια δύσκολη κατάσταση».

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία “θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα”, διευκρίνισε μέσω twitter ο Τουσκ.

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε γράψει σε tweet ότι ειχε συνομιλήσει με τον Ντόναλντ Τουσκ για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Διαβάστε ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στον επερχόμενο ανασχηματισμό και από ποιους φαίνεται απογοητευμένος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.