Βόμβα Bild: Ο Τσίπρας διώχνει Καμμένο και φέρνει Θεοδωράκη

Ποια είναι τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για ανασυγκρότηση της κυβέρνησης; Τι θα κάνουν Καμμένος-Θεοδωράκης;

Ο Αλέξης Τσίρπας ετοιμάζει αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης, εξαιτίας της “εξέγερσης” που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεκάδες στελέχη και βουλευτές απειλούν ότι θα καταψηφίσουν τη νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πληροφορίες από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Ποτάμι, μετά και τη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ταυτόχρονα, θεωρεί πολύ πιθανή την αποχώρηση από την κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ της διάσπασης”, γράφει η Bild, για να προσθέσει ότι “εάν ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει στο ευρώ, αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχει”.

Για «ξαναζεσταμένα σενάρια» κάνει λόγο το Ποτάμι σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδέχεται να φύγουν από την κυβέρνηση και τη θέση τους να πάρει το φιλοευρωπαϊκό Ποτάμι ή να γίνει μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία».

«Ξαναζεσταμένα σενάρια σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή», τονίζει το Ποτάμι απαντώντας στη γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε το σενάριο της παραίτησης Τσίπρα και την απίστευτη ατάκα Τσίπρα για τον Καμμένο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.