Τίτλοι τέλους για Τσίπρα: Αποκαλύψεις-φωτιά από Μαξίμου. Παραιτείται άμεσα αν…

Τελειώνουν τα περιθώρια για τον Αλέξη Τσίπρα αφού, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, θα παραιτηθεί μετά τη ψηφοφορία αν χάσει τη δεδηλωμένη.

Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας της έχει προσδώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αυτό φάνηκε από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν δεν έχω την στήριξη από αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι σε ετοιμότητα να υπογράψει συμφωνία ή να παραιτηθεί.

Όπως αναφέρεις το Μαξίμου εάν ο Α. Τσίπρας χάσει απόψε τη δεδηλωμένη των 151 βουλευτών από το άθροισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άσχετα τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που θα βοηθήσουν να περάσει η συμφωνία, θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Εάν πράγματι το έχει αποφασίσει αυτό ή πρόκειται για μέσο πίεσης προς τους βουλευτές του για να μην καταψηφίσουν την συμφωνία είναι κάτι που θα φανεί. Το περιθώριο των απωλειών πάντως είναι μόλις 11 βουλευτές.

Ίσως για αυτό σήμερα το απόγευμα επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Θα φανεί σήμερα το βράδυ…

Περισσότεροι από 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή (10/07/2015) είτε με «όχι», είτε με «παρών», είτε απέχοντας, είτε με κείμενό τους, εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη συμφωνία με τους δανειστές, αναμένεται να καταψηφίσουν απόψε (15/07/2015) το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, με την κυβερνητική επιλογή αναμένεται να αντιταχθούν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας Στ. Λεουτσάκος, Θ. Πετράκος, Κ. Λαπαβίτσας, Ιωάννης Σταθάς, Αθ. Σκούμας, Λίτσα Αμμανατίδου, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Γιάννης Ζερδελής, Ηλίας Ιωαννίδης, Ηλίας Καματερός, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, Στέφανος Σαμοΐλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές και Ελένη Σταματάκη.

Επίσης, οι βουλευτές της ΚΟΕ Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης και οι δύο βουλευτές της ΔΟΕ Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη.
Τέλος, θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, όπως έχουν δηλώσει, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Μιχελογιαννάκης και ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του βουλευτή Καστοριάς, Θ. Διαμαντόπουλου.

Σε όλους αυτούς θα πρέπει να προσθέσει κανείς τους υπουργούς Π. Λαφαζάνη. Δ. Στρατούλη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο και τον Ν. Χουντή.

Πηγή:www.reporter.gr

Διαβάστε πώς ο Τσίπρας σφάζει Βαρουφάκη με το γάντι και δείτε το θερμό φιλί Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.