Κυβέρνηση με Ζωή επιχειρεί ο Βαγγέλας: Ποιον κορυφαίο του ΣΥΡΙΖΑ θέλει για πρωθυπουργό

Ποιον κορυφαίο του ΣΥΡΙΖΑ θέλει για πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;

Θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να μην γίνουν εκλογές. Με μια απίστευτη πρόταση που διευκολύνει τον πρωθυπουργό να μην πάει σε εκλογές, εξήρθε του Προεδρικού Μεγάρου πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού έκανε πλάκα με τις τριες ημέρες των διερευνητικών εντολών θέτοντας το ερώτημα αν είναι “εργάσιμες” ή και τα Σαββατοκύριακα μαζί, έριξε την πρόταση-βόμβα για τον Γιάννη Δραγασάκη στην θέση του πρωθυπουργού τον οποίο θα στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία γιατί είναι πολύ σοβαρός όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στη συνέχεια, την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έλαβε την διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, η συνάνηση μεταξύ των δύο ορίστηκε για τις 13:30 το μεσημέρι.

«Θα επισκεφθώ την Πρόεδρο της Βουλής, να την ρωτήσω για την δύναμη των κομμάτων, να την παροτρύνω να συναντηθεί με τους αρχηγούς και να δούμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε την εκλογική διαδικασία που δεν έχει κανένα κέρδος», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, καθώς όπως είπε: «Οι αρχηγοί εκφράζουν τους βουλευτές των κομμάτων τους, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορούν να εκφραστούν μόνοι τους. Ήδη φάνηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξέφραζε το σύνολο της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Δεν είναι πρόσκληση αποστασίας, αλλά κάλεσμα ευθύνης».

Ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι προτίθεται να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του ώστε να ρωτήσω «γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης και γιατί παραιτείται», αλλά και «τι προτίθεται να κάνει» κατά τις διερευνητικές εντολές, αλλά και σε περίπτωση που γίνουν οι εκλογές και έρθει δεύτερος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, με άλλο πρόσωπο στην πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, είπα τον Γιάννη Δραγασάκη γιατί είναι αντιπρόεδρος, σοβαρός, μπορεί να τον εμπιστευτεί η κοινωνία, γνωρίζει τα οικονομικά και είναι συνεργάσιμος άνθρωπος».

«Θέλω να επισημάνω στην κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα πέρα από τα βασικά, γιατί από χθες είναι υπηρεσιακή και βρίσκεται στο μικροσκόπιο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κλείνοντας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής: «Θα δούμε από το πώς θα πάει», είπε.

Διαβάστε ποιος φαίνεται να είναι ο ρόλος του Μίκυ Θεοδωράκη στο νέο κόμμα του Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα και ποιες οι νέες ημερομηνίες για τις εκλογές 2015 του Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.