Ο Βαρουφάκης φωτογραφίζεται στην Αίγινα και κάνει χώμα τον Τσίπρα [φωτο]

Πώς “άδειασε” τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο εξοχικό του ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Στο εξοχικό του στην Αίγινα φωτογραφίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον βρετανικό Observer.

Οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν γίνει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, γράφει η βρετανική εφημερίδα στην εισαγωγή της συνέντευξης με τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός φωτογραφίζεται στην Αίγινα, στο εξοχικό του σπίτι, αλλά σε μια πολύ πιο απλή εκδοχή από αυτή της ομολογουμένως κακής αισθητικής φωτογράφησης του στο Paris Match.

«Με υποδέχεται μαυρισμένος και φαίνεται απόλυτα χαλαρός, φορώντας λευκό πουκάμισο και τζιν. Μου εξηγεί ότι το σπίτι ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του. Καθόμαστε στην πισίνα που έχει θέα την Πελοπόνησο. Και ενώ σκέφτομαι οτι αυτό δεν έχει σχέση με τον λιτό βίο, συνηδειτοποιώ οτι ούτε ο Βαρουφάκης ούτε η Στράτου μου φαίνονται ψωνισμένοι.

Ο Βαρουφάκης παραδέχεται το λάθος του Paris Match, αλλά είναι το παρουσιαστικό του ζευγαριού που προκαλεί: είναι και οι δύο ωραίοι εκτός από πλούσιοι.» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Ακόμη του υπενθυμίζει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από το τέλος του 2014 και αναρωτιέται εάν ο Βαρουφάκης νιώθει υπεύθυνος για αυτό. Ο πρώην υπουργός απαντά «Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι «κακά» δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία , σε απόλυτους όρους και όχι οι σχετικούς , δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας, Και αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι απλά να πούμε την αλήθεια στον λαό και να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε “παιδιά αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί ας βρούμε μια λογική προσέγγιση στο πρόβλημα”».

Η συνέντευξη που έγινε πριν την παραίτηση Τσίπρα, συνεχίστηκε διαδικτυακά, και ο πρώην υπουργός απάντησε μέσω email στον δημοσιογράφο ότι: «O Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί στον Τρόικα αλλά να εφαρμόσει τους κανόνες τις παράδοσης, με την σκέψη οτι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της Τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις». Για τον ίδιο δεν έπρεπε να γίνει έτσι, καθώς είναι ξεκάθαρο «ότι αν αρχίσει να συμφωνείς για το Χ, τότε θα αρχίσεις να συμφωνείς για όλα τα υπόλοιπα».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαρουφάκης δηλώνει στον Observer ότι «έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν». Για την Λαική Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχω στο κόμμα αλλά δεν θα του επιτίθεμαι κιόλας».

Δείτε τη φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα:

Διαβάστε πώς ο Βαρουφάκης απειλεί Τσίπρα με νέες υποκλοπές και πώς χτύπησε πισώπλατα τον Τσίπρα για τις εκλογές Σεπτεμβρίου ο Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.