Έξαλλοι οι δημοσιογράφοι σε ΑΝΤ1, ALPHA. Αναγκάστηκαν να “υποταχθούν” στο STAR

Οργισμένη ανακοίνωση των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1 και του Alpha απέναντι στις δοικήσεις των σταθμών, που τους ζητούν νέες μειώσεις μισθών.

Την απόφασή τους για μείωση ύψους 20% επί του μισθού για 4 μήνες στον ΑΝΤ1 και 10% για 10 μήνες στο Alpha κοινοποίησαν οι διοικήσεις στους δημοσιογράφους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 πραγματοποίησαν συνέλευση, στην οποία είχαν απαρτία και αποφάσισαν ομόφωνα να μην υπογράψει κανείς τις μειώσεις μισθών. Μάλιστα, έκαναν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθούν καμία συζήτηση για μείωση των μισθών τους ύψους 20%, αλλά δεν συζητούν για οποιαδήποτε μείωση ούτε… 1%!

Οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξουσιοδότησαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει αποκλειστικά τις συζητήσεις με την διοίκηση του Σταθμού. Σημειώνεται βέβαια πώς η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται υπό διάλυση, καθώς είναι ακέφαλη.

Και οι εργαζόμενοι του Alpha είναι όμως εξοργισμένοι με τη διοίκηση του σταθμού, η οποία μόλις δύο ημέρες μετά τις εκλογές, κι αφού προηγουμένως οι εργαζόμενοι έδωσαν κατάθεση ψυχής κατά τη διάρκεια των εκλογών, τους καλεί να υπογράψουν μείωση 10% για 10 μήνες.

Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην γίνει αποδεκτή η εισήγηση της διοίκησης και εξουσιοδότησαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να μιλήσει απευθείας με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τρία μέλη της Ένωσης, που παρευρέθηκαν στη συνέλευση των εργαζομένων, συναντήθηκαν με την διευθύντρια προσωπικού και την κάλεσαν να σταματήσει άμεσα τα τηλέφωνα και τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους και να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να δώσουν εξηγήσεις.

Ανάλογες εισηγήσεις υπάρχουν και προς το Mega αλλά και προς το Star, όπου αναμένεται οι εργαζόμενοι να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Στο STAR πάντως, έπειτα από πολλούς εκβιασμούς και αφού απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις των δημοσιογράφων, που δήλωσαν εξαρχής θετικοί σε μειώσεις προκειμένου να στηρίξουν το κανάλι τους, έγινε συμβιβασμός. Αφού το ποσοστό των μειώσεων είχε προαποφασιστεί και έγινε “διάλογος” για τα μάτια του κόσμου, οι εργαζόμενοι τελικά υπέγραψαν τη “σφαγή” τους προκειμένου να μην απολυθούν. Θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα για λιγότερα χρήματα.

Δύσκολη η κατάσταση στα ΜΜΕ, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις άλλωστε.

Διαβάστε πόσα απίστευτα χρήματα χρωστάνε MEGA, ANT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ και γιατί διαλύεται ο ΑΝΤ1 με ομαδικές απολύσεις στο δελτίο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.