Απόστολος Τζιτζικώστας: Ποιο το μεγάλο outsider για πρόεδρος της ΝΔ. Έρχεται ο αντι-Τσίπρας

Ποιο το μεγάλο outsider για πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας;

Από την πρώτη στιγμή οι απλοί πολίτες, οι απλοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να συζητούν με ελπίδα το όνομα που άκουσαν ότι κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Και νέος είναι, και πήρε 71% στις εκλογές και θα κόψει από τη Χρυσή Αυγή χωρίς να είναι… Βορίδης.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχασε στις γυναίκες με 10 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα που στην ουσία σημαίνει 7,5 μονάδες γενικά στο ποσοστό.

Κλειστά χαρτιά επιμένει να κρατά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ερωτηθείς «εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ.» απέφυγε να απαντήσει τηρώντας στάση αναμονής για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

«Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό» τόνισε, ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να περάσει ένα μήνυμα ότι εδώ στην Περιφέρεια ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Έχουμε χρόνο και χώρο να πούμε τα υπόλοιπα» έσπευσε να διευκρινίσει.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε ενδεχόμενο έκτακτων καιρικών φαινομένων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι ανάγκες προκύψουν.

Την ίδια ώρα, από την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με το αν θα θέσει υποψηφιότητα ή όχι για την προεδρία της ΝΔ εξαρτάται το αν θα το πράξει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, σε περίπτωση που ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικήσει την ηγεσία, τότε ο κ. Κεφαλογιάννης θα θέσει εαυτόν εκτός της εσωκομματικής κούρσας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει την «γαλάζια» προεδρία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, o Κώστας Τασούλας ανέφερε πως επιθυμεί για πρόεδρο της ΝΔ το Β. Μεϊμαράκη.

«Και το ακούω και το προσυπογράφω, ότι αυτή τη στιγμή είναι καλή η λύση του κ. Μεϊμαράκη, όπως απεδείχθη κι από το αποτέλεσμα των εκλογών, που διέψευσε όλες τις δημοκοπικές, καταθλιπτικές προγνώσεις», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον κ. Μεϊμαράκη, και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης, έχοντας κατοχυρώσει τη ΝΔ ως έναν παράγοντα σταθερότητας και προοπτικής, μπορεί να ολοκληρώσει αυτή την κατοχύρωση, έχοντας το κόμμα ενωμένο, γιατί μόνο πάνω στη βάση της ενότητας μπορεί το κόμμα και να ανανεωθεί και να επεκτείνει το ακροατήριό του».

Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real». «Θα δω όλες τις υποψηφιότητες, θα δω αν υπάρχει κάποιος που με εκφράζει περισσότερο ή όχι, θα σταθμίσω τις δυνάμεις μου και θα αποφασίσω αν θα είμαι εγώ ή θα στηρίξω κάποιον άλλον» εξήγησε χαρακτηριστικά. Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι εάν διεκδικήσει την προεδρία του Μάκης Βορίδης, τότε δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής του κ. Μεϊμαράκη στο τιμόνι του κόμματος, τόνισε ότι «η ΝΔ δεν έχει χρόνο για χάσιμο, άρα αν τον εκλέξει θα τον τιμήσουμε όλοι και θα τον σεβαστούμε, θα τον στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο».

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές, καθώς η χώρα έχει ένα βουνό προβλημάτων. «Δεν είμαστε σε ομαλή περίοδο για να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει μπροστά του μία τετραετία. Το μέλλον είναι δυσδιάκριτο και η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη, ισχυρή και αξιόμαχη ανά πάσα στιγμή» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τι λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις για νέο πρόεδρο στη ΝΔ και γιατί διαλύεται η ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.