Πάρτι στα social media: Το ύψος του Τσίπρα και ο… Βόσπορος που ήπιε #ERTdebate2015

Πώς αντέδρασαν τα social media στο debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη;

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα ούτε και στο δεύτερο debate, που αφορούσε μόνον στους Τσίπρα-Μεϊμαράκη, με τον πρώτο να πίνει (νερό) για να… ξεχάσει και τον δεύτερο να κάνει “νάζια” στον σκηνοθέτη ότι… ψήλωσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και Νίκος Καραχάλιος, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ παραπονέθηκαν έντονα για το γεγονός πως οι Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνονταν να έχουν το ίδιο ύψος, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πιο ψηλός. Τα πυρά δέχτηκε ο σκηνοθέτης Γιώρος Σιούλας, ένας από τους πιο έμπειρους σκηνοθέτες της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr, από την ΕΡΤ τους εξήγησαν πως αυτό συμβαίνει στο διπλό πλάνο, με τα δύο παράθυρα. Η διαφορά ύψους, όπως τους σημείωσαν, θα μπορούσε να φανεί αν η κάμερα ήταν ευρυγώνια και εμφανίζονταν και οι δύο στο πλάνο.

Ταυτόχρονα, οι ποσότητες… νερού που ήπιε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της τηλεμαχίας του με τον Βαγγέλη Μεΐμαράκη σχολιάστηκαν ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στα social media. Για ακόμη μια φορά, το debate έβαλε «φωτιά» σε τουίτερ και facebook και οι χρήστες επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο σχολιασμού του.

Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν ότι η ιστοσελίδα του Twitter κατέρρευσε, ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης, και επανήλθε περίπου μισή ώρα αργότερα.
Παρότι και πάλι επιστρατεύτηκε το χιούμορ και οι αναρτήσεις ήταν ιδιαίτερα χιουμοριστικές, οι χρήστες, παράλληλα, σχολίαζαν με σοβαρότητα τις τοποθετήσεις των δυο αρχηγών. Από τις κορυφαίες στιγμές στα μέσα δικτύωσης ήταν η ώρα του «διαλόγου» μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Δριμεία κριτική δέχθηκαν μέσω του hashtag #ERTdebate2015 ο Αλέξης Τσίπρας και η επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονα εκφράστηκε η γενικότερη αμφισβήτηση. Πολλοί χρήστες ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν οι δύο πολιτικοί συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Εκτός από το νερό που έπινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξήρε τη φαντασία των χρηστών των social media, σχολιάστηκε ιδιαίτερα και το σκηνοθετικό τρικ της Δημόσιας Τηλεόρασης, το οποίο έδειχνε και τους δυο πολιτικούς αρχηγούς στο ίδιο ύψος.

Διαβάστε τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές μετά το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.