Δημοσκόπηση-έκπληξη E-voice: Πλήρης ανατροπή στις εκλογές, σοκ για Λεβέντη-ΑΝΕΛ

Ποια η νέα ανατροπή-έκπληξη στη δημοσκόπηση E-voice για τις εκλογές 2015;

Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας E-voice, η οποία δίνει διαφορετική εικόνα από την πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της E-voice, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα της τάξης των 3,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της Κυριακής.

Το έτερο διαφορετικό στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι πως ναι μεν στη Βουλή εμφανίζονται να μπαίνουν 8 κόμματα, ωστόσο εκτός Βουλής είναι η Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση E-voice για τις εκλογές 2015 διεξήχθη σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της E-voice για τις εκλογές 2015, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

· ΣΥΡΙΖΑ 29%
· ΝΔ 25,4%
· Χρυσή Αυγή 7,2%
· Το Ποτάμι 5,1%
· ΚΚΕ 5%
· Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) 5%
· Λαϊκή Ενότητα 4,2%
· Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%
· Ένωση Κεντρώων 2,6%
· Άλλο 2,4%
· Άκυρο / Λευκό 1,4%
· Αναποφάσιστοι 6,6%
· Αποχή 3,0%

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, καταγράφεται ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 29 μονάδες καθώς το κόμμα του κ. Τσίπρα συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της ΝΔ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «Που πάνε οι ψήφοι όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;».

Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 65,2% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 6,8% μετακινείται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αξίζει να σημειωθεί πως το 7,9% του «ΟΧΙ» δηλώνει πως θα ψηφίσει ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης E-voice για τις εκλογές 2015:

Διαβάστε ποιοι μένουν οριστικά εκτός στη δημοσκόπηση Interview για εκλογές 2015 και τι δείχνει κρυφή δημοσκόπηση της Κουμουνδούρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.