Γιώργος Χουλιαράκης: Ποιος ο εκλεκτός των Βρυξελλών, νέος υπουργός Μνημονίου. Βιογραφικό

Τι είναι το Υπουργείο Μνημονίου; Ποιος ο νέος Υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης;

Αλλαγές σε χαρτοφυλάκια αναμένεται να έχει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου.

Θα είναι το υπουργείο Μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη θέσπιση του συγκεκριμένου υπερυπουργείου το οποίο-κατά τα πρότυπα της Πορτογαλικής κυβέρνησης- θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη διαχείριση του Μνημονίου και βέβαια θα αναφέρεται μόνο στον πρωθυπουργό.

Για τη θέση του υφυπουργού Τρόικας παρά τω πρωθυπουργώ νούμερο ένα υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βέβαια μπορεί να μην δεχθεί και να θελήσει να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Eπικεφαλής στο συγκεκριμένο υπερυπουργείο-Υπουργείο Μνημονίου θα είναι το “απόλυτο” πρόσωπο εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον Φεβρουάριο άφησε το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Πριν από τον διορισμό του στο Μάντσεστερ ως Jean Monnet Λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης είναι επισκέπτης καθηγητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μακροοικονομία, οικονομική ιστορία, οικονομικά της απασχόλησης και οικονομικά των νομισματικών ενώσεων.

Σημειώνεται, πως οι κκ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ήταν τα πρόσωπα που διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε συμφωνία με τους δανειστές, οπότε γνωρίζουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης.

Διαβάστε ποια η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.