Λίστες: Σκληρή καραμπόλα Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Κουρουμπλή στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

ποια η άγρια καραμπόλα Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Κουρουμπλή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ;

Σκληρές ήταν οι συγκρούσεις στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ειδικά στην κρίσιμη περιφέρεια της Β´ Αθήνας και το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Στη Β’ Αθήνας η λίστα διαμορφώνεται ως εξής: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καββαδία.

Η αρχική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ήταν να τεθεί ο Γιάννης Δραγασάκης επικεφαλής στο επικρατείας, ενώ στη Β’ Αθήνας προτάθηκε για την πρώτη θέση ο Πάνος Κουρουμπλής, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραμένει πάνω κάτω στη θέση στην οποία εξελέγη στις εκλογές του Γενάρη, δηλαδή τρίτος μετά τις αποχωρήσεις διαφωνούντων βουλευτών.

Η πρόταση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Θεωρήθηκε λάθος να τοποθετηθεί πασοκογενής επικεφαλής στη Β´ Αθήνας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από τα αριστερά, αλλά και λάθος να μην αναγνωριστεί η συμβολή του κ. Τσακαλώτου στην υπογραφή της συμφωνίας, δεδομένο ότι είναι επικεφαλής ουσιαστικά όσων απέμειναν από την κίνηση των 53.

Φαίνεται επίσης ότι κάποιοι δεν ήθελαν να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο κ. Δραγασάκης σε αυτή τη φάση, με την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο επικρατείας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που ακολούθησαν και καθόρισαν τις τελικές αποφασίσεις διαδραμάτισαν ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης. Η Κεντρική επιτροπή αποφάσισε να βάλει τον κ. Τσακαλώτο πρώτο στο επικρατείας, τον κ. Δραγασάκη πρώτο στη β´ Αθήνας και τον κ. Κουρουμπλή δεύτερο στην ίδια περιφέρεια.

Ένας χαμός έγινε και με τη Φθιώτιδα, όπου η Κουμουνδούρου είχε προτείνει να παραμείνει στη θέση στην οποία εξελέγη τον Γενάρη η Βασιλική Λέβα, που όμως είχε ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» στο μνημόνιο. Η Νομαρχιακή επιτροπή αντέδρασε έντονα ζητώντας να μπει σε πιο χαμηλή, ουσιαστικά μη εκλόγιμη θέση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σκληρή αντιπαράθεση, από την οποία βγήκε νικήτρια η αρμόδια κομματική επιτροπή και φυσικά η κυρία Λέβα.

Στη Μεσσηνία πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Διαβάστε τι δείχνουν οι τελευταίες 5 δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2015 και πώς θα γίνει το ντιμπέιτ των Εκλογών 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.