Ποιοι βουλευτές “ρίχνουν” την κυβέρνηση, ποιους φοβάται το Μαξίμου. Ονόματα

Γιατί βρίσκεται σε κίνδυνο εκ νέου η δεδηλωμένη; Ποιους βουλευτές “φοβάται” ο Τσίπρας ότι θα τον ρίξουν;

Μπορεί το τελευταίο πολυνομοσχέδιο να πέρασε σχεδόν αναίμακτα για την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στο επόμενο.

Εκεί θα περιλαμβάνονται περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ, νέοι φόροι και γενικά δύσκολα -ως προς την ψήφιση τους- μέτρα.

Ήδη μετά τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, που αργά αλλά σταθερά λαμβάνει αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή, αλλά και την κακή χημεία που υπάρχει με τον Δημήτρη Καμμένο, στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει κι ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος αποχώρησε από την επιτροπή της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης αποχώρησε από την Επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία που τηρήθηκε, όσον αφορά στην ενημέρωση του για το νομοσχέδιο, αφού, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η Επιτροπή του εδόθησαν 342 σελίδες για να ενημερωθεί.

Μαζί με τις αντιπολίτευση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για τις εξπρές διαδικασίες. «Χθές μας ενημέρωσαν με email για την συνεδρίαση. Σήμερα ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση μας έστειλαν το νομοσχέδιο 342 σελίδων. Επειδή δεν ανήκω στους 10 σοφούς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη διαδικασία, αποχωρώ».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Real News, τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν την ηγεσία του κόμματος για τη δεδηλωμένη και τη στάση που θα κρατήσουν στα πραγματικά δύσκολα νομοσχέδια.

Την ίδια στιγμή, τον διαρκή κίνδυνο της Αριστερής παρένθεσης για την κυβέρνηση τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Η ταυτόχρονη εφαρμογή και υλοποίηση ισοδύναμων μέτρων σε σχέση με κοινωνικά επιζήμιες και οδυνηρές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από προαπαιτούμενα της δανειακής συμφωνίας θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα που θα δίνουν ταυτοτική και αξιακή διάσταση στη διακυβέρνηση της Αριστεράς, ως ένα παράλληλο, άλλο πρόγραμμα», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο κ. Βούτσης, «το ζητούμενο είναι να κατατίθενται προτάσεις και να γίνεται ένας ειλικρινής διάλογος ώστε να μπορεί να επιτευχθεί κάθε φορά μια ευρύτερη συναίνεση και στήριξη σε πολιτικές με θετικό, προοδευτικό πρόσημο. Είναι πάρα πολύ νωρίς αν πιστεύουμε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει εντελώς τη διακινδύνευση της «αριστερής παρένθεσης» για να μιλήσουμε για άλλες κυβερνητικές συνθέσεις και σχήματα».

Διαβάστε ποιους Υπουργούς ξηλώνει ο Τσίπρας και ποιοι τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης κάθονται στην “ηλεκτρική καρέκλα”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.