Καιρός 30-31 Οκτωβρίου: Έρχεται δριμύ ψύχος. Πού θα χιονίσει

Τι καιρό θα κάνει 30-31 Οκτωβρίου; Πού θα χιονίσει;

Επιβεβαιώνονται όπως φαίνεται οι πληροφορίες για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα.

Επιμένει η τάση του καιρού στα βόρεια ρεύματα, που έχουν ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα μας αρκετά τις τελευταίες μέρες.

Η πτώση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, έτσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, πολλές περιοχές της βόρειας χώρας, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Κοζάνη κ.α. θα έχουν ελάχιστες τιμές, κοντά στο 0, ενώ τα ορεινές περιοχές νωρίς το πρωί θα έχουν ακόμα και αρνητικές θερμοκρασίες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις 30-31 Οκτωβρίου όμως, θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάνουν και τα εννέα Μποφόρ. Ιδιαίτερα πιθανό είναι να εκδοθεί απαγορευτικό του απόπλου ακόμα και από τα λιμάνια της Αττικής, όπως και πολλών νησιών των Κυκλάδων και του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου.

Ως προς τα φαινόμενα τώρα, αυτά δεν αναμένονται να έχουν μεγάλη ένταση, ωστόσο δε θα λείψουν κάποιες βροχές κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Μάλιστα αναμένεται να χιονίσει και στα βουνά της κεντρικής χώρας, από υψόμετρα 1200 μέτρων και πάνω, χωρίς να αποκλείεται κάποιες νιφάδες τοπικού χαρακτήρα να πέσουν και στην κορυφή της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.

Ο καιρός την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Με αρκετές νεφώσεις και κατά τόπους, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια βροχές θα κυλήσει η Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 5 με 7 και από το απόγευμα στα βόρεια 8 μποφόρ, αλλά στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Το πρωί και το βράδυ, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα κάνει κρύο, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει, στα δυτικά στους 21 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 17 με 19 και στο Αιγαίο στους 18 με 22.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Στο Θρακικό και τη νότια Χαλκιδική θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Στην αρχή της ημέρας και το βράδυ θα κάνει πολύ κρύο, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 16 με 17 βαθμούς.

Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά προβλέπεται συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται, βροχές και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι μέχρι τα 7 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί συννεφιά και στον Πατραϊκό θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς, όμως το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο.
Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα πνέουν βοριάδες μέτριας έντασης. Στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς, ενώ τα θερμόμετρα στη νότια Κρήτη θα δείξουν έως 21 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βόρειοι άνεμοι 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ, αλλά στη Λήμνο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ενισχυμένοι τις περισσότερες ώρες στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 με 21 βαθμούς.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές. Στα ανατολικότερα και, κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια, θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά έως τους 17 βαθμούς, στο Καρπενήσι μέχρι τους 10.

Στην Αττική θα έχουμε από το μεσημέρι συννεφιά, λίγες ασθενείς βροχές και ισχυρούς βόρειους ανέμους. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετές νεφώσεις, αλλά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τον χειρότερο χειμώνα όλων των εποχών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.