Ρεζίλι ο Τσίπρας: Το απίστευτο σαρδάμ και τα «συμπαθή νεκρά παιδιά» που πάγωσαν τη Βουλή [video]

Ποιο το απίστευτο σαρδάμ του Τσίπρα που πάγωσε τη Βουλή;

«Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του» λέει ένα παλιό γνωμικό και μάλλον στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα πάει… γάντι.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη Βουλή για την ώρα του πρωθυπουργού προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για το προσφυγικό. Αν και ο Τσίπρας προσπάθησε για ακόμα μία φορά να λανσάρει το στυλ του άνετου μάλλον η πραγματικότητα ήταν διαφορετική…

Νο1: Τα… συμπαθή νεκρά παιδιά

Αίσθηση προκάλεσε τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και εκείνους που παρακολουθούσαν την ομιλία του πρωθυπουργού από την τηλεόραση η φράση «συμπαθή νεκρά παιδιά».

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός είπε: «Είναι σε όλους μας συμπαθή τα νεκρά παιδιά και μας προκαλούν θλίψη, αλλά τα άλλα προσφυγόπουλα που ζουν δεν είναι συμπαθή».

Η επίμαχη φράση είναι στο 4:10 του βίντεο.

Βέβαια, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πάρουν φωτιά τα social media.

Νο2: Οι δηλώσεις που… εκτίθουν τη χώρα

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο κ. Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας υπέπεσε σε ακόμα ένα σφάλμα προκαλώντας έντονους ψιθύρους στα έδρανα. «Δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας άφωνους τους περισσότερους.

Νο3: Οι… αντιρατσιστικές φωνές

Στο μεταξύ, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να απαντάει στον Γιώργο Κουμουτσάκο για το προσφυγικό στο προσωπικό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στο twitter «ανέβηκε» το εξής σχόλιο:

tsipras-tweet

Μάλλον αυτό θα έπρεπε να γραφτεί είναι «να απομονώσουμε τις ακραίες και ρατσιστικές φωνές ….». Σε κάθε περίπτωση, όμως, το twitter πήρε φωτιά, ενώ το συγκεκριμένο σχόλιο κατέβηκε από το λογαριασμό λίγο αργότερα.

Με αγανάκτηση αντέδρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός για όσους αναφέρουν ότι, ενώ η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις συγκεκριμένες για το προσφυγικό, δεν έχει εξασφαλίσει ανάλογα ανταλλάγματα.

Μιλώντας στη Βουλή «σήκωσε» τους τόνους και δήλωσε: «Πόσο, αλήθεια, εσείς κοστολογείτε μια ανθρώπινη ζωή;», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πόσο κοστολογείτε ένα παιδάκι πέντε χρονών που πνίγεται στις θάλασσες του Αιγαίου; Και εμείς πρέπει να πάρουμε για το σώσουμε! Πόσο κοστολογείτε ένα πιάτο φαί, μια αγκαλιά ανθρώπινη, μια κουβέρτα για να ζεστάνει αυτά τα παιδιά; Ακούστε δεν απευθύνομαι σε εσάς!

Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους εταίρους, απευθύνομαι σε αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο ελληνικός λαός είναι ένας φτωχός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά! Δεν διεκδικούμε λοιπόν ούτε ένα ευρώ. Ούτε ένα ευρώ, για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας. Όποιος από εμάς εδώ είχε ανθρώπους που πέθαιναν στην αυλή του, θα διεκδικούσε να τους δώσει ένα πιάτο φαί και να τους σώσει».

«Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά, διδάσκει στους Ευρωπαίους εταίρους ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Είναι το πρόσωπο που δείχνει η Μυτιλήνη. Και όχι το πρόσωπο εκείνο στα σύνορα της Ουγγαρίας, όπου κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές σε πρόσφυγες που κουβαλάνε μωρά παιδιά προκειμένου να τους φωτογραφίσουνε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε πώς σκοτώθηκε ο 28χρονος φρουρός του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Ιωαννίδης, και δείτε τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο που τον έκανε ρεζίλι,

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.