Συναγερμός: Ραδιενεργό φορτίο στον ΧΥΤΑ Φυλής από Μεταμόρφωση

Γιατί σήμανε συναγερμός στον ΧΥΤΑ Φυλής; Ποιο το επικίνδυνο ραδιενεργό φορτίο;

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στον ΧΥΤΑ Φυλής όταν ένα φορτίο, του οποίου τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου, έφτασε στην πύλη ραδιενεργών.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι εργαζόμενοι φόρεσαν ειδικές στολές και απομόνωσαν το όχημα σε χώρο εκτός ΧΥΤΑ.

Δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου ήταν τα επίπεδα ραδιενέργειας του φορτίου που προσήλθε στο ΧΥΤΑ της ΟΕΔΑ Φυλής από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού.

Το όχημα παραμένει σε ειδικό χώρο, προκειμένου να ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, όχημα προερχόμενο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού, προσήλθε στο ΧΥΤΑ της ΟΕΔΑ Φυλής.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη ραδιενεργών του ΧΥΤΑ, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας του φορτίου ήταν δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου.

Αμέσως οι εργαζόμενοι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, απομόνωσαν το όχημα σε χώρο εκτός ΧΥΤΑ όπου και παραμένει, προκειμένου να ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Διαβάστε πού έγινε νέα διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα μετάλλαξε και τις μαργαρίτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.