Στην αντεπίθεση η Δήμητρα Λιάνη: «Δεν ξέρω τι έκανε με τις άλλες. Mε εμένα ήταν…»

Ποια η απάντηση της Δήμητρας Λιάνη στις αποκαλύψεις της Μαργαρίτας Παπανδρέου;

Το γάντι που της πέταξε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σηκώνει η Δήμητρα Παπανδρέου, η οποία όπως φαίνεται περίμενε από καιρό την το ξέσπασμα της πρώην συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έχει έτοιμο ένα βιβλίο, το οποίο -σύμφωνα με τη Real News- θα έχει τίτλο «Η οργή του Ανδρέα» και αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα.

«Ήταν αναμενόμενα για εμένα όλα αυτά. Η επιθετικότητα που είχα εισπράξει χρόνια ολόκληρα ήξερα ότι θα έβγαινε στην επιφάνεια. Ότι θα έσπαγε το απόστημα». Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την ψυχρότητα της οικογένειας Παπανδρέου. Πρόσωπα του περιβάλλοντός της λένε ότι ποτέ δεν έκρυψε στις πολλές συνεντεύξεις του παρελθόντος το παράπονό της για την απαξιωτική συμπεριφορά της οικογένειας Παπανδρέου απέναντί της. «Εκείνη παραμένει ψύχραιμη, δεν απαντά, παρότι έχει πολλά να πει» λένε με νόημα.

Η αλήθεια είναι ότι η Δ. Παπανδρέου το εμπάργκο στον εαυτό της το έθεσε μετά το πρώτο αυθόρμητο ξέσπασμα. Όταν είδε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου περιγράφει στο βιβλίο της τη σχέση της Δήμητρας με τον Ανδρέα ως εξάρτηση, όπως αυτή που έχει ο αλκοολικός με το αλκοόλ. Ο γυναικείος της εγωισμός αλλά και η ανάγκη της να υπερασπιστεί τα συναισθήματα του Ανδρέα θέριεψαν όταν είδε τη Μαργαρίτα να περιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιδιαίτερα άπιστο, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε και σε ψυχίατρο για να βοηθηθεί με την εξάρτησή του από το σεξ, αλλά εκείνος τον βρήκε υγιή και δεν του σύστησε καμία αγωγή.

«Δεν ξέρω τι έκανε με όλες τις άλλες. Σε εμένα πάντως ήταν απόλυτα πιστός» ξέσπασε η Δήμητρα Λιάνη σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τη δική της τιμή ως συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου. Δήλωση στην οποία επιμένει με πάθος. Ότανε τη ρωτούν μάλιστα πως μπορεί να είναι σίγουρη για την πίστη του Ανδρέα, τους απαντά: «Σε αυτό είμαι απόλυτα κάθετη. Ο Ανδρέας ήταν απόλυτα πιστός σε μένα. Ζούσαμε μαζί 24 ώρες το 24ωρο για 10 χρόνια και 54 ημέρες».

Τίποτα δεν φαίνεται να ενοχλεί περισσότερο τη Δήμητρα από το γεγονός ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου αμφισβητεί τα ειλικρινή συναισθήματα που έτρεφε για τον Ανδρέα. Δεν σχολιάζει ούτε την επιμονή της Μαργαρίτας να την αποκαλεί «αεροσυνοδό» στο βιβλίο της, ούτε ότι την περιγράφει σαν πόρνη που ξεμυάλισε τον τότε πρωθυπουργό. Ούτε καν την ειρωνική αναφορά της στη χαρά που έλαβε όταν έμαθε ότι κάποιος είχε δώσει στο γαϊδούρι του το όνομα Μιμή.

Εκεί που στέκεται η Δήμητρα Λιάνη είναι στην περιγραφή μιας σκηνής από την εποχή της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου στο Χέρφιλντ το 1989. Τότε που η Δήμητρα ήταν στο πλευρό του, κρατώντας του το χέρι. Μια φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου και για την οποία η Μαργαρίτα δίνει τη δική της εκδοχή.

«Σε έναν από αυτούς τους περιπάτους η αεροσυνοδός κατάφερε να αρπάξει το χέρι του, ώστε να απαθανατιστεί από τους φωτογράφους που περίμεναν. Της είχε δοθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει την αφοσίωσή της μένοντας συνεχώς στο πλευρό του και παίζοντας τον ρόλο της στοργικής συζύγου» αναφέρει η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της προκαλώντας την ενόχληση της Δήμητρας.

«Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Τα συναισθήματά μου θα τα κρίνουν ο κόσμος και η ιστορία» σχολίασε η Δήμητρα Λιάνη πρόσφατα σε φιλική της παρέα. Όταν μάλιστα κάποιος από το φιλικό της περιβάλλον καυτηρίασε τη στάση των παιδιών στα όσα καταμαρτυρά η Μαργαρίτα στον Ανδρέα μέσω του βιβλίου της, εκείνη φάνηκε να συμφωνεί: «Τρεις γιοι βλέπουν τη μητέρα τους να απoδομεί την πολιτική ιστορία του πατέρα τους και χασκογελούν σαν να είναι κατόρθωμα. Αυτό θα ενοχλήσει τον ελληνικό λαό», είπε και η Δ. Παπανδρέου συγκατένευσε εμφανώς απογοητευμένη.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει στο βιβλίο της η Μαργαρίτα Παπανδρέου και δείτε την εντυπωσιακή εγγονή της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.