Η Γαλλία εκδικείται: Επιχείρηση “σοκ και δέος” με 20 βόμβες στην πόλη Ράκα [video]

Δείτε το βίντεο, τη στιγμή που η Γαλλία περνά στην αντεπίθεση ρίχνοντας βόμβες στην πόλη Ράκα.

Έναρξη σαρωτικών αεροπορικών επιθέσεων ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από τις γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή που ελέγχει ο ISIS.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες χθες το βράδυ στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

“Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, η επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στις αεροπορικές επιδρομές μετείχαν οι δυνάμεις της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας που ούτως ή άλλως συμμετείχαν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ενάντια στους τζιχαντιστές, ενισχυμένη με ακόμα δέκα μαχητικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι ΗΠΑ έδωσαν στο Παρίσι πληροφορίες για συγκεκριμένους στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Ράκα.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση της Γαλλίας στη Ράκα:
https://www.youtube.com/watch?v=v69KaNbQGlU

Διαβάστε πότε οι Isis θα επιτεθούν στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.