Στη μαύρη λίστα κορυφαίος Υπουργός: Γιατί ήταν απών από τις διαπραγματεύσεις – έφαγε “άκυρο”

Γιατί ήταν απών από τις διαπραγματεύσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος;

Ως γνωστόν το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σήκωσαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Σταθάκης.

Μάλιστα, οι εν λόγω υπουργοί διαπραγματεύθηκαν με το κουαρτέτο και θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητας τους, όπως το… ασφαλιστικό, γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Όπως γιατί η κυβέρνηση δεν έστειλε στη διαπραγμάτευση τον Γιώργο Κατρούγκαλο, από τη στιγμή που το ασφαλιστικό ήταν ένα από τα πιο καυτά θέματα στην ατζέντα;

Ή μήπως «φταίει» το Κουαρτέτο, που -όπως ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία- δεν έχει εμπιστεύεται τον κ. Κατρούγκαλο;

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσφορία για τον υπουργό Εργασίας, καθώς όπως λένε οι δηλώσεις του τορπιλίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος ήταν μεταξύ των υπουργών στους οποίους η κυβέρνηση έχει βγάλει κόκκινη κάρτα λόγω των συνεχών εμφανίσεων τους σε τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και των διαρροών του στα ΜΜΕ.

Άρχισαν τα όργανα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για να ενημερωθούν οι βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα μερίδα βουλευτών αντιδρά για τη διάταξη που αφορά στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real FM αρκετά μέλη της ΚΟ έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα περάσει «άνετα» στη Βουλή, αν οι ρυθμίσεις που συμφωνηθούν με τους δανειστές δεν αποτελούν στην πράξη έναν πραγματικά έντιμο συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προϋπολογισμός και μεσοπρόθεσμο θα κατατεθούν πιθανότατα αρχές της επόμενης εβδομάδας αντί για την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Διαβάστε ποιο το σενάριο-φωτιά των δανειστών που κάνει την κυβέρνηση να τρέμει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.