Πέθανε η σύζυγος του Βαρβιτσιώτη, Σοφία. Βιογραφικό

Από τι πέθανε η σύζυγος του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Σοφία; Διαβάστε πόσο χρονών πέθανε η Σοφία Βαρβιτσιώτη.

Πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 73 ετών, η σύζυγος του πρώην υπουργού, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Σοφία, μετά απο σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία της Σοφίας Βαρβιτσιώτη θα γίνει στις 13:00 της Παρασκευής, από το Α΄Νεκροταφείο της Αθήνας.

H Σοφία (Σόφη) Βαρβιτσιώτη, το γένος Λαναρά, γεννήθηκε στην Αθήνα.

Η Σοφία Βαρβιτσιώτη προερχόταν από την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Νάουσας, που ανέπτυξε στην Ελλάδα τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Σοφία Βαρβιτσιώτη υπήρξε σύζυγος του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια Υπουργού, Βουλευτή και Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά, τον Μιλτιάδη, τον Θωμά, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη, καθώς και 3 εγγόνια, τη Σοφία, την Πηνελόπη και τη Νεφέλη.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος (ΙΑΔΗΠ), καθώς και του Ιδρύματος «ΕΛΙΖΑ», που αγωνίζεται ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών.

Διαβάστε γιατί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλλη Κοκκίνου και από τι πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Κωλέτης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.