Η Άση Μπήλιου αποκαλύπτει για το πρόβλημα υγείας της

Τι αποκαλύπτει η Άση Μπήλιου για το πρόβλημα υγείας της;

Η Άση Μπήλιου αγαπάει πολύ τη θάλασσα. Τόσο που πριν από δεκαοκτώ χρόνια αποφάσισε να αφήσει πίσω της την πόλη και να μετακομίσει μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη. «Μέχρι τότε ερχόμουν στο Πόρτο Ράφτη κάποια Σαββατοκύριακα και μόλις έφτανε η στιγμή να επιστρέψω στην Αθήνα με έπιανε θλίψη. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να δοκιμάσω για λίγο την αποκέντρωση και το “λίγο” έγινε μόνιμο. Μου αρέσει πολύ που ξέρω τους γείτονές μου και με ξέρουν κι εκείνοι, αγαπώ τη θάλασσα και την αναζωογονητική της θέα και έχω πολύ καλή ποιότητα ζωής. Πλέον δεν μπορούσα να ζήσω περιμένοντας αυτές τις δέκα ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών για να βρεθώ στη θάλασσα» μου εξηγεί πίνοντας ζεστό cappuccino στο καφέ Del Mar, που δικαιώνει το όνομά του, καθώς μπροστά μας απλώνεται η θάλασσα σε όλο το χειμερινό της μεγαλείο.

Η Άση Μπήλιου αγαπά τα Χριστούγεννα και τις χειμερινές αποδράσεις και φέτος θα βρεθεί μαζί με τους αγαπημένους της ανθρώπους κάπου στην Πελοπόννησο. «Σε μικρότερη ηλικία στερήθηκα τις χαρές και τα πανηγύρια αυτών των ημερών, οπότε πλέον, όταν έρχονται γιορτές, τις ζω όσο μπορώ» εξηγεί η Άση που έχει χάσει τους θετούς της γονείς, τους οποίους λάτρευε, σε πολύ μικρή ηλικία.

Πάντως, απολογισμούς δεν κάνει, ούτε και σχέδια για το μέλλον. Ως γνήσια Tοξότης, προτιμάει να ζει το σήμερα. «Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, γιατί ως αστρολόγος θα έπρεπε ίσως να κοιτάω το μέλλον, αλλά για μένα δεν το κάνω. Με νοιάζει το παρόν και τι μπορώ να βελτιώσω στο σήμερα. Εξάλλου, αν έχουμε την υγεία μας, όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα δημιουργήσουμε. Σίγουρα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είμαι μοιρολάτρισσα. Θέλω να πιστεύω πως για όσα δεν μου άρεσαν ίσως στη ζωή φταίγανε πρωτίστως οι δικές μου επιλογές, αποφάσεις και λάθη. Δεν φταίει κανείς άλλος πέρα από μένα» παραδέχεται.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Άση Μπήλιου έχει μπει σε ειδικό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, καθώς για χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, που είχαν επιπτώσεις και στο βάρος της. «Είναι μια πικρή ιστορία. Πέρασα πολλά και δυστυχώς μέχρι πριν δύο χρόνια δεν μπορούσα να βρω τη σωστή θεραπεία. Ακόμα το παλεύω κι έχω αγώνα μπροστά μου. Είναι σαν να ανεβαίνεις ένα βουνό για να χάσεις ένα βουνό» λέει γελώντας, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. «Χαίρομαι γιατί είμαι στα μέσα αυτής της προσπάθειας, αν και έχω πολύ δρόμο μέχρι να φτάσω στο σημείο που θα είμαι απόλυτα υγιής. Ψάχνω για πολλά χρόνια την κατάλληλη θεραπεία κι αυτό δεν είχε να κάνει με το αισθητικό κομμάτι, που τελικά αντιμετωπίζεται παράλληλα. Αρχικά, αυτό που με απασχολούσε ήταν η υγεία μου, καθώς είχα φτάσει σε οριακό σημείο. Ευτυχώς, βρήκα τους κατάλληλους ανθρώπους να με βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθειά μου» σχολιάζει. Τα τελευταία δύο χρόνια, με υγιεινή διατροφή και γυμναστική, η αστρολόγος έχει καταφέρει να χάσει είκοσι κιλά και συνεχίζει.

Αλήθεια, υπήρξε στιγμή που ένιωσε απόρριψη λόγων του βάρους της, δεδομένου πως εργάζεται στο σκληρό και δέσμιο της εικόνας χώρο της τηλεόρασης; «Δεν είχα ποτέ θέμα. Ούτε ένιωσα απόρριψη στα επαγγελματικά μου, παρόλο που στην τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο η εικόνα. Οι κάμερες δεν αγαπούν τους ανθρώπους που έχουν περιττά κιλά. Πάντως, ούτε στη δουλειά, ούτε στην προσωπική μου ζωή αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα εξαιτίας των κιλών».

Πέρσι είχε εκμυστηρευτεί στο People πως «Δεν ξέρω αν με έχω αγαπήσει όπως θα ήθελα, αλλά θέλω πολύ να συμβεί. Πάντως, έχω κάνει ουσιαστικά βήματα και έχω σταματήσει τακτικές αυτοκαταστροφής που είχα μικρότερη». Έκτοτε κάθε μέρα εξελίσσεται. «Δεν έχω παρεκκλίνει της πορείας μου. Βρίσκομαι στο δρόμο της αυτογνωσίας. Από όλα τα ταξίδια που έχω κάνει αυτό είναι το πιο ζόρικο. Γιατί κάποιες φορές αυτά που ανακαλύπτεις δεν θέλεις συνειδητά να τα παραδεχτείς. Σε γενικές γραμμές, είμαι συμφιλιωμένη με τον εαυτό μου και τα “θέλω” μου. Πάντως, στην προσπάθειά μου να μάθω γιατί συνέβησαν κάποια πράγματα στη ζωή μου και αντέδρασα με το συγκεκριμένο τρόπο, κατάλαβα ότι το έψαχνα σε λάθος κατεύθυνση».

Η Άση Μπήλιου μετράει είκοσι δύο χρόνια κοινής πορείας με το σύντροφό της. «Δεν είμαι παντρεμένη και ίσως αυτό κρατά τη σχέση μας. Τις ισορροπίες σε κάθε σχέση τις φτιάχνει το ζευγάρι και συνήθως αλλάζουν όταν έρχεται ένα παιδί. Γι’ αυτό είναι λάθος να έρχεται ένα παιδί αν πρώτα δεν τα βρεις με τον εαυτό σου και εν συνεχεία με τον άνθρωπό σου. Προσωπικά παλεύω καθημερινά για τη σχέση μου, κάνω υποχωρήσεις, δεν επιδιώκω να γίνεται μόνο το δικό μου, ακούω τα “θέλω” του συντρόφου μου. Και δεν θεωρώ τη σχέση μου δεδομένη. Πρέπει να προσπαθείς συνέχεια και να διεκδικείς» εξηγεί η Άση, που στα δικά της «θέλω» δεν περιλαμβάνονται ο γάμος και η απόκτηση παιδιών.

Φέτος η εκπομπή Stars System, που προβάλλεται από τη συχνότητα του Alpha κάθε Σάββατο, συμπλήρωσε δέκα χρόνια στον τηλεοπτικό αέρα. «Είναι μια εκπομπή με πολύ ειδικό αντικείμενο και χαίρομαι που έχει βάλει την αστρολογία στη ζωή των ανθρώπων. Με το Stars System προσπαθώ να δώσω τροφή για σκέψη» εξηγεί. Πάντως, πέρα από ερεθίσματα, η αστρολόγος δίνει και προβλέψεις που πέφτουν μέσα. Τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα από την εκπομπή Ελένη της Ελένης Μενεγάκη, η Άση είχε προβλέψει το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε η χώρα μας. «Πίστευα πως το πιο δύσκολο διάστημα θα ήταν το καλοκαίρι και είχα πει ότι θα έχουμε εκλογές. Η εποχή, όμως, που έγιναν οι εκλογές δεν ήταν η καλύτερη, γι’ αυτό υπάρχει ακόμα ρευστότητα, ανακατατάξεις και αλλαγές. Δεν νιώθω πως τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι αυτή τη στιγμή. Είμαι, όμως, αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και στο τέλος του 2015 θα δούμε μια σπίθα ελπίδας να ανάβει».

Διαβάστε ποια η συγκλονιστική εξομολόγηση από την Άση Μπήλιου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.