13 Έλληνες εφοπλιστές στους 100 πιο ισχυρούς της παγκόσμιας ναυτιλίας. Ονόματα

Ποιοι οι 13 Έλληνες εφοπλιστές στους 100 πιο ισχυρούς της παγκόσμιας ναυτιλίας;

13 Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται στους 100 ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία με 1ο Έλληνα και 5ο στη σχετική λίστα τον Γιάννη Αγγελικούση.

Τρείς Έλληνες εφοπλιστές καταλαμβάνουν διαδοχικές θέσεις στη σειρά. Στη 16η θέση είναι η Αγγελική Φράγκου, στη 17η ο Γιώργος Οικονόμου και στη 18η ο Γιώργος Προκοπίου ενώ ακολουθούν: -Ο Πήτερ Γ. Λιβανός, στην 21η θέση – ο Πέτρος Παππάς, στην 31η θέση – ο Νικόλας Τσάκος στην 45η θέση – ο Πήτερ Γεωργιόπουλος στην 47η θέση, – ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην 48η θέση, – ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 52η θέση, – ο Ευάγγελος Μαρινάκης στην 65η θέση – ο Σίμος Παλιός στην 88η θέση και – ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην 98η θέση.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται: στην πρώτη θέση οι τρεις μάνατζερ του ναυτιλιακού κολοσσού της Maersk, ενώ ακολουθεί ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali- Al-Naimi, καθώς η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο εφοπλιστές αλλά γενικώς ανθρώπους που επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία. Π.χ. στην 11η θέση είναι ο Μπάρακ Ομπάμα καθώς η κατασκευή του καναδικού αγωγού τόνωσε τη ζήτηση του πετρελαίου.

Διαβάστε πού καταφεύγουν οι Έλληνες εφοπλιστές λόγω κρίσης και πώς να γίνετε εφοπλιστές με 12.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.