Γνωστός υπουργός πουλά λαθραία ρούχα μέσα στη Βουλή. Και δεν ανοίγει μύτη

Ποιος είναι ο υπουργός που πουλάει λαθραία ρούχα μέσα στη Βουλή;

Υπουργός πουλάει ρούχα που φέρνει από το εξωτερικό και τα πουλάει “κοψοχρονιά” στην Βουλή. Ιστορία από το μυαλό ενός τρελού. Ή μήπως όχι;

Υπάρχει μια φανταστική χώρα (όχι κατ’ ανάγκη την Ελλάδα), όπου ένας/μία πολιτικός που είχε και στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα ζητούσε από τον αρχηγό του κόμματός του/της να τον/την υπουργοποιήσει, ώστε, όπως του έλεγε, να λύσει μερικά από τα προβλήματά του/της που ήταν και κατεπείγοντα.

Τι να κάνει ο αρχηγός; Ο/η πολιτικός έφερνε ψήφους, βγήκε με σχετική ευκολία στην εκλογική περιφέρειά του/της και ο αρχηγός τον/την έκανε υπουργό.

Ο πολιτικός βέβαια ως τότε ασκούσε και ένα άλλο επάγγελμα, έτσι για να έχει, όπως έλεγε, ένα χαρτζιλίκι. Οντως ένα χαρτζιλίκι, πλην όμως λαθραίο και αφορολόγητο.

Τι ακριβώς έκανε;

Εφερνε ρούχα, παπούτσια, μαντίλια, πουκάμισα από το εξωτερικό και τα πουλούσε σε τιμή ευκαιρίας σε συναδέλφους του/της πολιτικούς μέσα στη Βουλή. Ένα μαρκάτο σακάκι το πουλούσε περί τα 80 ευρώ (και με δόσεις, παρακαλώ), μία μπλούζα κάπου 50 ευρώ και οι πάντες έμεναν ευχαριστημένοι.

Και ο/η υπουργός, επειδή η επιχείρηση που είχε στήσει πήγαινε καλά, αλλά και οι πολιτικοί στη Βουλή, που έβρισκαν σε τιμή ευκαιρίας επώνυμα προϊόντα. Αν όλα αυτά συνέβαιναν σε μια πολιτισμένη χώρα, η επιχείρηση «φέρνουμε ρούχα από το εξωτερικό και τα πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας» σίγουρα δεν θα διεξαγόταν ντάλα μεσημέρι στο Κοινοβούλιο και σίγουρα θα κινούσε την περιέργεια των λεγόμενων οικονομικών «ράμπο».

Πρόκειται όμως για φανταστική χώρα, όχι κατ’ ανάγκη για την Ελλάδα. Ή μήπως όχι;

Από τον Βηματοδότη

Διαβάστε για τους υπαλλήλους της Βουλής που δεν έχουν καν απολυτήριο Λυκείου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.