Εξαφάνιση Μεσολόγγι: Αυτές ήταν οι τελευταίες κλήσεις των δύο ανδρών. Ραγδαίες εξελίξεις

Ποιες οι τελευταίες κλήσεις στα κινητά των δύο αγνοουμένων στο Μεσολόγγι;

Οι ώρες κυλούν μαρτυρικά για τις οικογένειες των αγνοούμενων Βασίλη Γρατσάνη και Ιωάννη Κορδώση. Περιμένουν μία αχτίδα ελπίδας από τις έρευνες πυροσβεστών και αστυνομικών, οι οποίοι για τέταρτο 24ωρο, κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να ψάχνουν ίχνη τους.

Οι σκηνές που εξελίσσονται στα χωριά των δύο αγνοούμενων παιδιών είναι δραματικές. Ο πονεμένος πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητά τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος του». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της. Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του.

Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους.

Ο φίλος των παιδιών, ο Αποστόλης Μακρής, ανέφερε ότι ήταν μαζί τους έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Πήγαν στην Πεντάλοφο και μετά στο Νεοχώρι, όπου έφυγε μόνος του, ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. «Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί πήγα να πάρω κάτι γλυκά και όταν πήγα να βγάλω χρήματα διαπίστωσα ότι είχα στην τσέπη μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Βασίλη και του τα έδωσα. Αν δεν το έκανα, δεν θα έπαιρναν το αυτοκίνητο» ανέφερε ο φίλος τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί είχε εκείνος τα κλειδιά.

Σχετικά με την φημολογία για ένα επεισόδιο που φαίνεται να εξελίχθηκε ανάμεσα στους αγνοούμενους και μία παρέα νεαρών μέσα στο μπαρ που διασκέδαζαν, ο φίλος τους, επεσήμανε πως ήταν μικρής σημασίας. «Απλά ήταν στενός ο χώρος και σπρωχνόντουσαν οι θαμώνες. Δεν ήταν τίποτα και μάλιστα τους τράβηξα να φύγουμε μακριά από την παρέα των πιτσιρικάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου τους στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη, ενώ από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου, όταν απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά.

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ η ισχυρή χθεσινή βροχόπτωση απέτρεψε την απογείωση του ελικοπτέρου της αστυνομίας που θα βοηθούσε από αέρος με τις θερμικές κάμερες. Κλιμάκια της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και εθελοντικές ομάδες έρευνας και διάσωσης ερευνούσαν από χθες το πρωί τον Αχελώο ποταμό και τα αρδευτικά κανάλια, χωρίς να εντοπίζουν ίχνος των αγνοουμένων ούτε του μαύρου TOYOTA COROLLA με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια διαδρομής με το αυτοκίνητο. Την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός. Δεν αποκλείουν την περίπτωση οι δύο άνδρες να έφυγαν από την Αιτωλοακαρνανία, κάτι που αποτελεί «το πιο αισιόδοξο ενδεχόμενο γιατί τότε είναι πιο πιθανό να είναι ζωντανοί. Εξετάζονται οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για να εντοπιστούν οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους», αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Ο Βασίλης και ο Γιάννης είναι αγρότες και έχουν μία ήσυχη ζωή. Είναι φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ στον Πεντάλοφο. Οι δυο τους ζουν κάνοντας αγροτικές εργασίες και περιγράφονται ως άτομα δεμένα με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με καταθέσεις που έχει λάβει η Αστυνομία, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ και αποχώρησαν από το μαγαζί λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.

Σήμερα θα ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα απογειωθούν τα ελικόπτερα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να βοηθήσουν στις αναζητήσεις.

Διαβάστε ποια τα δύο τραγικά σενάρια για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.