Εξαφάνιση Μεσολόγγι: Το μυστικό που κρύβει ο Αχελώος ποταμός

Ποια τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι δύο αντρών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς;

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιάννη Κορδώση και Βασίλη Γρατσάνη, ενώ οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια.

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αντρών υπό εξαφάνιση στο Μεσολόγγι, οι οποίοι αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, είχαν βγει για να διασκεδάσουν, ωστόσο, τα ίχνη τους χάθηκαν τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκονται ή τι τους έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι. Το πρώτο θέλει τους δύο νέους να είχαν κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητό τους καθώς επέστρεφαν από την έξοδό τους, ενώ το δεύτερο να βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή και να έγιναν μέρος ενός εγκλήματος.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν από το πρωί τις έρευνες, καθώς το μυστικό για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι φαίνεται οτι κρύβεται στον Αχελώο ποταμό. Ψάχνουν μήπως και βρουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δύο ανδρών.

Ταυτόχρονα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι εθελοντές ερευνούν παραποτάμιες περιοχές, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού. Ειδικότερα, ερευνούν στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν ίχνη των δύο εξαφανισμένων ανδρών.

Μάλιστα, οι έρευνες, οι οποίες γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης του 40χρονου και του 35χρονου, συγκεντρώνει μαρτυρίες από πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών, θα βγάλουν “λαβράκι” και θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της διπλής εξαφάνισης.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το όχημα των αγνοούμενων στο χωριό Λεσίνι:

Μάλιστα, οι αρχές γνωρίζουν ότι ο 40χρονος και ο 35χρονος επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας «Toyota Corolla», με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885, και με τα στοιχεία αυτά προσπαθούν να ανασυνθέσουν το δρομολόγιό τους μήπως και ανακαλύψουν τα ίχνη τους.

Δραματική ήταν η έκκληση της μητέρας ενός εκ των δύο, η οποία μέσω του Mega ζήτησε από όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει με τις αρχές ή τις οικογένειες των δύο ανδρών, για να δώσει κάποια πληροφορία. «Δεν αναζητώ ευθύνες, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βρούμε τα παιδιά μας και να είναι καλά», πρόσθεσε η ίδια.

Οι δύο άνδρες διασκέδαζαν σε μπαρ στην περιοχή του Πενταλόφου και λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα καταγράφηκαν από κάμερα ασφάλειας καταστήματος να φεύγουν με το αυτοκίνητο τους. Από τότε η τύχη τους αγνοείται. Το τελευταίο στίγμα που έχουν καταγράψει οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ήταν στις 5.10 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Νεοχώρι.

Κάποιοι μίλησαν για καβγά σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Πληροφορία όμως, που ακόμα δεν επιβεβαιώνει η Αστυνομία. Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν φόβους, μήπως είχαν κάποιο ατύχημα στο δρόμο.

«Αρχίζω να αποκλείω το τροχαίο, το μυαλό μου πάει σε εγκληματική ενέργεια» σημείωσε ο ξάδελφος του ενός αγνοούμενου:

Διαβάστε τι αποκάλυψαν τα τελευταία στίγματα των κινητών για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.