Κυριάκος Μητσοτάκης Πρόεδρος ΝΔ: Το φυσούν και δεν κρυώνει οι Καραμανλικοί. Εμφύλιος

Γιατί βρίσκονται σε κατάσταση σοκ οι Καραμανλικοί μετά τη νίκη έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος κατά σειρά πρόεδρος της ΝΔ.

Στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός αλλά και αποφασισμένος για δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στους συνυποψηφίους του κκ Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Παράλληλα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους εθελοντές και την οικογένεια του.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι Καραμανλικοί, καθώς το αποτέλεσμα αποτελεί βαριά ήττα του καραμανλικού μπλοκ.

Η μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη -η οποία αποτελεί ανατροπή για πολλούς αναλυτές-αποτελεί βαριά ήττα για το καραμανλικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητα του Κυριάκου είχε πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και σηματοδοτούσε την ανανέωση στη ΝΔ.

Οι Καραμανλικοί δεν μπορούν να πιστέψουν πώς “έχασαν” αυτή τη μάχη και διαπιστώνουν τραγικά λάθη, όπως η απόφαση του Νίκου Δένδια να μην κατέβει υποψήφιος. Διαφαίνονται επίσης ενδείξεις εμφυλίου, καθώς δεν λείπουν και αυτοί που καταφέρονται ανοιχτά πια κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος «δεν στάθηκε ικανός να σηκώσει στις πλάτες του τις ευθύνες της εκπροσώπησης του Καραμανλικού μπλοκ».

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θα βάλει, έτσι, τέλος στην ιδιότυπη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλή, η οποία κυοφορήθηκε με μυστικές επαφές και τηλεφωνήματα, όπως επιβεβαίωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η εκλογή Μητσοτάκη θα περιορίσει τον ρόλο του «καραμανλικού» προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είχε επιστρατευθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη και έκανε επαφές και τηλεφωνήματα για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρησαν ο αντίπαλος του Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Αντώνης Σαμαράς τον συνεχάρη τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με δήλωσή του. «Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού» δήλωσε.

Συνομιλία είχε και με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συμφώνησαν να βρεθούν για να τα βρούνε.

Γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα το πήρε απόφαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του ευχηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ. Ηδη είχε το πρώτο τετ α τετ με τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το οποίο όμως ήταν περισσότερο σε οικογενειακό κλίμα. Ετσι αναμένεται να συναντήσει τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε γιατί έγινε έξαλλος ο Καραμανλής με τη νίκη Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.