4χρονη Μελίνα: Εξαρτημένη από ναρκωτικά η αναισθησιολόγος. Τι γνώριζε ο Πολάκης

Ποιες οι σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας; Πού εμπλέκεται η αναισθησιολόγος και πρώτη ξαδέλφη του Υπ. Υγείας;

Εξαρτημένη χρήστης «οπιούχων σκευασμάτων είναι, σύμφωνα με επίσημο πόρισμα, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία ανέλαβε τη νάρκωση στο χειρουργείο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη.

Επιπλέον, όμως, προ επτά μηνών η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος, εξαδέλφη του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κατηγορήθηκε αλλά και ομολόγησε ότι έκλεψε ναρκωτικά σκευάσματα από το νοσοκομείο στο οποίο εξακολουθεί να εργάζεται.

Στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε γι’ αυτό το βαρύτατο παράπτωμα (και όχι για τον θάνατο της Μελίνας), συμπερασματικά συνιστάται για την κυρία Πολάκη λήψη «θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων».

Ο καθοριστικός ως ιατρός αναισθησιολόγος ρόλος που διαδραμάτισε η κυρία Πολάκη στην εγχείρηση της 4χρονης Μελίνας εντάσσεται στην πλοκή ενός διπλού θρίλερ που φωτίζεται από τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ»: από τη μία εξελίσσεται η παράδοξη προσωπική ιστορία της ως μιας αναισθησιολόγου εξαρτημένης από «οπιούχα σκευάσματα» με διεγνωσμένα ψυχικά προβλήματα, η οποία όμως έχει πρόσβαση ακριβώς στα φάρμακα-ναρκωτικά που ανατροφοδοτούν την εξάρτησή της, και από την άλλη βέβαια, η τραγική -και τραγικά σύντομη- περιπέτεια της άτυχης μικρής Μελίνας.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι ο θάνατος της Μελίνας Παρασκάκη θα ερευνηθεί εξονυχιστικά και αφού πρώτα είχε μεσολαβήσει πληθώρα δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, το «ΘΕΜΑ» φέρνει σήμερα στο φως όλα τα αποκαλυπτικά έγγραφα που αφορούν την κυρία Πολάκη, αναισθησιολόγο και πρώτη εξαδέλφη του σημερινού υφυπουργού Υγείας.

Ως μια προεπισκόπηση της όλης υπόθεσης σε μερικές επικεφαλίδες, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι η κυρία Πολάκη, παρά τη βεβαρημένη ψυχική της υγεία, την εξάρτησή της από «οπιούχα σκευάσματα», τη χρήση της οπιοειδούς ουσίας πεθιδίνη (η οποία χρησιμοποιείται κυρίως ως υποκατάστατο της μορφίνης στους εθισμένους χρήστες ναρκωτικών) με ενδομυϊκές ενέσεις, την υπεξαίρεση από δημόσιο νοσοκομείο φαρμακευτικού υλικού και δη σκευάσματος με ναρκωτικές ιδιότητες, δεν παύτηκε ούτε για μία στιγμή από τα καθήκοντά της.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο της 7ης Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, το οποίο εστάλη δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη, «εδώ και εννέα μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Τα ερωτήματα που εγείρονται αυτομάτως είναι πολλά, θεμελιώδη και αμείλικτα:

■ Τι θα έκανε ο πατέρας της Μελίνας εάν γνώριζε εκ των προτέρων ότι η αναισθησιολόγος που μπήκε στο χειρουργείο της κόρης του για να την «κοιμίσει» ήταν εξαρτημένη χρήστης φαρμάκων-ναρκωτικών όπως προκύπτει από το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, βάσει του οποίου συνιστάται στην περίπτωση της κυρίας Πολάκη «η λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στο τομέα των εξαρτήσεων»;

■ Γνώριζε ή όχι ο υφυπουργός Υγείας ότι παρ’ όλα αυτά η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του συνέχιζε να μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία και να αναλαμβάνει περιστατικά;

■ Θα εμπιστευόταν άραγε ο υφυπουργός το δικό του παιδί στα χέρια της συγγενούς του;

■ Και ακόμη ένα, επικοινώνησε ή όχι ο κ. Πολάκης με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, Στέλιο Δημητρακόπουλο, προκειμένου να συνεννοηθούν για «τον χειρισμό της υπόθεσης της προηγούμενης ΕΔΕ που εκκρεμεί»;

Δείτε την καταγγελία:

Διαβάστε ποιο το ξέσπασμα της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της Μελίνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.