Απίστευτο φιάσκο με τον Μανώλη Σφακιανάκη: πού τον μετακινούν τελικά, πώς ο Τόσκας τον “πήρε” στον λαιμό του

Tι ισχύει τελικά με τον Μανώλη Σφακιανάκη;

Σε νέα αναδίπλωση στο θέμα της μετάθεσης του μέχρι πρότινος επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη φαίνεται ότι προχωράει η κυβέρνηση, έπειτα από πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που θέλουν τη μετάθεση του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. να ισχύει κανονικά.

“Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει”, ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα θέση που θα αναλάβει θα είναι του βοηθού επιτελάρχη και επόπτη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μετακινείται από την θέση του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με το άκουσμα της είδησης ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο σε επίπεδο συναδέλφων του αλλά και από πολίτες και κόμματα.

Το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Βουλής, “έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.” και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, έντονη ήταν η φημολογία για “άδειασμα” του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα από τον πρωθυπουργό. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διαψεύδουν ότι υπήρχε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για παραμονή του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε.

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν αντίθετοι με την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη και μιλούσαν για λάθος χειρισμούς του κ. Τόσκα. Για αυτό το λόγο με διαρροές έγινε γνωστό πως τελικά δεν θα μετακινηθεί. Μετά από διαβουλεύσεις ωρών όμως, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν πως εάν παραμείνει στη θέση του ο κ. Σφακιανάκης δημιουργείται μείζον θέμα για την παραμονή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκα και έτσι βρέθηκε αυτή η λύση του βοηθού επιτελάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τόσκας είναι στενότατος φίλος και θεωρείται άνθρωπος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά

Διαβάστε πώς καρατομήθηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.