Πανικός με δηλώσεις Σγουρίδη: Απίστευτη επίθεση σε Τσίπρα και παραίτηση του Υφυπουργού

Γιατί παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τις δηλώσεις για τον Αλέξη Τσίπρα;

Την παραίτησή του έθεσε στην διάθεση του Πρωθυπουργού ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε το λαό, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου προηγουμένως.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είχε δηλώσει νωρίτερα σε ραδιοφωνική εκπομπή:

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Πρωθυπουργός;», επέμεινε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση του Παναγιώτη Σγουρίδη:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…»

Ο Υφυπουργός στην συνέχεια προσπαθώντας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του είπε:

Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά από αυτά που έλεγαν – Εμείς δεν έχουμε κριθεί ακόμη. Δεν εννοούσα ότι ο Πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς.

Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη:

«Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος Βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που υποβάλει την παραίτησή του και μάλιστα από το ίδιο υφυπουργείο.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 περίπου 11 ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε τοποθετηθεί ως υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο Δημήτρης Καμμένος ωστόσο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του σάλου που είχαν προκαλέσει αντισημιτικές αναρτήσεις σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που φερόταν να διαχειρίζεται ο ίδιος.

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Σγουρίδη:

Τέως Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τ. Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ

1950: Γεννήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην Ξάνθη. Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» Ξάνθης. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986.

1986 -1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του Νομού.

1989: Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009. Τη μη επανεκλογή του το Οκτώβριο του 2009 την αποφάσισαν κάποια κέντρα και όχι ο λαός. Δες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

1996 – 2004: Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου

Το 2002 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα».

Το 2007 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή».

Από το 2004 εως το 2009 ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άσκησε με σοβαρό και εποικοδομητικό λόγο, κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Στις εθνικές εκλογές του 2015, ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε ποια η απίστευτη δήλωση Σγουρίδη για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.