Σάλος με το «προσφυγικό» εξώφυλλο του DownTown: Τι απάντησαν Καραβάτου-Κατσούλης

Τι απάντησαν Καραβάτου-Κατσούλης για το εξώφυλλο του DownTown με τους πρόσφυγες;

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για το εξώφυλλο του περιοδικού DownTown «Είμαστε όλοι πρόσφυγες» και την απάντηση της Τάνιας Τσανακλίδου, ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και τις προθέσεις τους.

Η απάντηση τους έρχεται μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Κρατερού Κατσούλη στο twitter:

«Επειδή έγινε μεγάλο θέμα με το εξώφυλλο του DownTown η θέση μας είναι αυτή:

Πριν από ένα μήνα μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε στη φωτογράφιση ενός τεύχους αφιερωμένο στους μετανάστες και στους αγρότες. Δεχτήκαμε όπως έχουμε κάνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν που αφορούσαν σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα (διαβήτης, aids, βία κατά των γυναικών, αυτοάνοσα νοσήματα και άλλα) γιατί θέλουμε πάντα να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο όταν υπάρχει ανάγκη κι αυτό μας ζητείται.

Ουδέποτε υπήρχε πρόθεση από μέρους μας για συμμετοχή σε οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης ενός τόσο σοβαρού θέματος και ουδεμία ευθύνη φέρουμε για το τελικό αποτέλεσμα. Εμείς – με πολλή χαρά – θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όποτε χρειαστεί, σε όποιον χρειαστεί, με οποιονδήποτε τρόπο.»

Το περιοδικό DownTown κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο οχτώ διάσημους από διάφορους χώρους, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν ως… πρόσφυγες κάτω από τον τίτλο: «Είμαστε όλοι πρόσφυγες».

Η Τάνια Τσανακλίδου υποστήριξε ότι το περιοδικό χρησιμοποίησε φωτογραφία της από τη θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί («Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα»), χαρακτηρίζοντας «χυδαίο» το εν λόγω copy paste.

Παράλληλα δήλωσε ντροπιασμένη για τη συμμετοχή της σε αυτό το εμετικό – όπως το περιέγραψε – πρωτοσέλιδο, χωρίς πάντως να εξηγήσει για ποιους λόγους κατέφυγε σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε ποιες οι δύσκολες ώες για Καραβάτου-Κατσούλη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.