Τι σημαίνουν τα λευκά σημάδια στα νύχια

Τι σημαίνουν τα λευκά σημάδια στα νύχια;

Τα νύχια που έχουν λευκές κηλίδες αποτελούν σημάδι της λευκονυχίας. Η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης είναι μια ζημία στη βάση του νυχιού, στη περιοχή που ονομάζεται μήτρα.

Άλλες αιτίες της λευκονυχίας θα μπορούσαν να είναι αλλεργικές αντιδράσεις σε σκληρυντικά νυχιών, στην ακρυλική κόλλα νυχιών ή γενικά στα επικαλύμματα νυχιών. Το πρόβλημα αυτό μπορεί κάλλιστα να προκληθεί από μια επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ή σε αποδυτήρια, όπου τα βακτήρια είναι άφθονα.

Εάν ανιχνευθεί νωρίς, η λευκονυχία μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες και χάπια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λευκά σημάδια και οι ραβδώσεις θα εξαφανιστούν καθώς το νύχι μεγαλώνει.

Μην ανησυχείτε αν έχετε μικρά άσπρα σημάδια που εμφανίζονται σποραδικά στα νύχια σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα εμφανίζουν κατά διαστήματα στην διάρκεια της ζωής τους.

Ωστόσο τα σημάδια αυτά μπορεί να υποδηλώνουν την έλλειψη ψευδαργύρου.

Παρότι υπάρχουν διάφορες απόψεις επί του θέματος ( ορισμένοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οφείλεται σε μία έλλειψη ασβεστίου, και άλλοι σε μία έλλειψη πρωτεΐνης), δεν θα έβλαπτε να αυξήσει κανείς την πρόσληψη ψευδαργύρου από τροφές όπως, τα φύκια, το σπανάκι, τα κάσιους και τα μανιτάρια.

Διαβάστε ποια σημάδια στα νύχια φανερώνουν καρκίνο του δέρματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.