Τσίπρας-Καμμένος: Ποια η αλήθεια για τη σχέση τους, ποιον βάζει ο Αλέξης να του μιλάει λόγω… βαρεμάρας

Ποια η αλήθεια για τη σχέση ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο;

Με τον Πάνο Καμμένο να απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση, έπειτα από την υπόθεση Μουζάλα, ο Νίκος Παππάς και ο Τέρενς Κουίκ δείπνησαν με τον υπουργό Αμυνας, στο σπίτι του τελευταίου στη Βουλιαγμένη.

Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, εξαιτίας της αναφοράς του στα Σκόπια ως «Μακεδονία» σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τον κ. Καμμένο να έχει θέσει τελεσίγραφο έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να βγει από το κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαφορετικά διαμηνύει ότι θα αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση.

Oι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν στην οικία Καμμένου προκειμένου να τον μεταπείσουν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό γιατί αν ο υπουργός Αμυνας αποχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και με το δύσκολο δίλημμα να αναζητήσει άλλη συνταγματική λύση και νέους κυβερνητικούς εταίρους.

Βέβαια ο Γιώργος Παπαχρήστος προχωρά στην αποκάλυψη ότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι εδώ και καιρό, προχωρά ο δημοσιογράφος των Νέων, Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος μάλιστα τονίζει οτί οι επαφές των δύο ανδρών γίνονται με διαμεσολαβητή τον Νίκο Παππά.

Ο κ. Παπαχρήστος γράφει χαρακτηριστικά στα Νέα:

«Από τις εκλογές και μετά αλλά και πριν από αυτές, ο πρόεδρος Αλέξης είχε αναθέσει στον υπουργό του Παππά, να συνομιλεί με τον πρόεδρο Πάνο. Εως και ότι τον «βαριόταν» έχει εξομολογηθεί. Σπανίως συναντιόταν μαζί του και ακόμη σπανιότερα τον καλούσε σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γνωρίζω ιστορίες που συνέβησαν κατά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι οι πολυδιαφημισμένες στενές σχέσεις των δύο ανδρών είναι ένα ωραίο παραμύθι.

Γνωρίζω και τα μετά. Γιατί ο πρόεδρος Αλέξης αποφάσισε να βάλει «μπάστακα» στο υπουργείο Αμυνας τον εμπιστό του Βίτσα ως αναπληρωτή και να αφαιρέσει αρμοδιότητες επί των εξοπλισμών από τον πρόεδρο Πάνο. Και γιατί ανέθετε κάθε φορά στον υπουργό Παππά να μεταφέρει στον πρόεδρο Πάνο τις αποφάσεις του – δεν ήθελε συνδιαλλαγές και συζήτηση η οποία μπορούσε να οδηγήσει σε διαπραγμάτευση αυτών που είχε ήδη αποφασίσει».

Διαβάστε τι είπαν Τσίπρας-Καμμένος για τον Μουζάλα και τι έγραψε ο Τσίπρας για τη Τζολί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.