Σόιμπλε: Τι είπε στον Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός

Τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, στο Λονδίνο, μίλησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς και στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Grexit έχει πλέον αποσυρθεί και αν η Γερμανία έχει «μαλακώσει» την στάση της απέναντι στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Σόιμπλε εξήγησε ότι όταν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο τελευταίος ήταν ακόμη αρχηγός της αντιπολίτευσης, του είχε δηλώσει ότι κατά την προεκλογική του εκστρατεία θα υποσχόταν παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν θα δεχόταν το πρόγραμμα και τον όρο της ανταποδοτικότητας.

«Η αντίδρασή μου ήταν να του ευχηθώ να μην κερδίσει τις εκλογές, διότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του. Υποσχέθηκε ένα πράγμα και έξι μήνες μετά έκανε το αντίθετο. Και η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει τρομερό τίμημα για αυτό. Ήταν πολύ ακριβό για την Ελλάδα», ανέφερε o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος δε στο πολιτικό κόστος της εφαρμογής των προγραμμάτων στήριξης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι σε καμία χώρα το πρόγραμμα δεν αγαπήθηκε, αλλά πάντα ήταν χρήσιμο. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσεις τις επόμενες εκλογές», παραδέχθηκε και ανέφερε ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης και το δικό του κόμμα κινδυνεύει να ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πτώση, αλλά παρόλα αυτά αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας», επισήμανε.

Δείτε τη δήλωση Λαζόπουλου για Σόιμπλε και αναπηρία που προκάλεσε σάλο και ποιοι «τελειώνουν» τον Λάκη Λαζόπουλο από τον ALPHA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.