Ονόματα έκπληξη στον ανασχηματισμό Τσίπρα: Ποιοι «παίζουν» για νέοι υπουργοί [φωτο]

Ποια τα ονόματα έκπληξη που «παίζουν» για υπουργοί στον ανασχηματισμό Τσίπρα;

Πρόσωπα από τη νέα γενιά των 30άρηδων, με χαμηλό προφίλ, αλλά και ξεχωριστό πολιτικό προφίλ, σκέφτεται να συμπεριλάβει στο νέο υπουργικό σχήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός μπορεί ανά πάσα στιγμή στο εξής να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Εκτός από τη διεύρυνση με πιο κεντροαριστερό πρόσημο, σε πρόσωπα κύρους αλλά και σε άλλους που εκπροσωπούν τον ευρύτερο αλλά συγγενή πολιτικό χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, “παίζουν” έντονα ονόματα φρέσκα και άφθαρτα για τη νέα κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών είναι:

Φραγκίσκος Κουτεντάκης: από το επιτελείο του Γιαννη Δραγασάκη, ένας τεχνοκράτης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού επιτελείου. Πρόκειται για τον νυν γενικό γραματέα Δημοσιονομικής Πολτικής, στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Μπάμπης Κασσίμης

Είναι ο γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον κοινωνικό μετασχηματισμό της υπαίθρου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ειδικότερα στην οικογενειακή γεωργία, την απασχόληση και τη μετανάστευση, τομείς που θέλει να δώσει έμφαση ο Πρωθυπουργός στη μετά την αξιολόγηση εποχή.

Νίνα Κασιμάτη

Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, της ιδεολογίας του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, η οποία αποχώρησε από τη Χαριλάου Τρικούπη, διαφωνώντας με την υπογραφή του μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, του στενού κύκλου του Αλέξη Τσίπρα, με ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες που θα αναδειχθεί από τη νέα γενιά πολιτικών προσωπικοτήτων.

Διαβάστε πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.