Εμπλοκή με Cosco: Απίστευτες καταγγελίες για Δρίτσα, τι απαντά. Χαλάει η συμφωνία;

Ποιες οι καταγγελίες της Cosco για Δρίτσα, λίγες ώρες πριν την άφιξη Τσίπρα στην Κίνα;

Εμπλοκή φαίνεται πως έχει σημειωθεί με τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO.

Η Cosco, με επιστολή της στην ακρόαση των φορέων στη σχετική συζήτηση στη βουλή, κάνει λόγο για δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων συμφώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ.

«Το κείμενο αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από το αντίστοιχο σχέδιο κυρωτικού νόμου. Το σημαντικότερο, όμως είναι πως το κατατεθέν σχέδιο δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός μεν με βασικούς όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την ΟΛΠ ΑΕ», σημειώνεται στο σχετικό υπόμνημα. Παράλληλα, η εταιρεία επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Δρίτσα υποστηρίζοντας ότι άλλαξε τους όρους στο κείμενο που κατέθεσε στη βουλή.

Ο υπουργός κ. Δρίτσας από τη μεριά του, μιλώντας σε ρεπόρτερ του Alpha, αρνήθηκε πως έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο σχέδιο της συμφωνίας, ενώ δήλωσε άγνοια για το θέμα.

Νωρίτερα, κατά την κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε μεν ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ωστόσο, έφερε προς κύρωση μία σύμβαση βελτιωμένη και με κοινωνικό «πρόσημο».

Ο υπουργός κ. Δρίτσας ανέφερε πως αυτού του είδους η ιδιωτικοποίηση δεν ήταν στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο κυβερνητικό πρόγραμμά του και προσέθεσε πως αυτό που πάντα ζητούσε ήταν να βασίζεται η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας σε δημόσιο σχεδιασμό και όχι να αφεθεί στους κανόνες της αγοράς.

«Αυτό, όμως, δεν επετεύχθη» παραδέχτηκε, επισημαίνοντας πως απέναντι στην «παραπολιτική κριτική», η πολιτική απάντηση είναι ότι αγνοείται σε αυτήν πως στη χώρα μεσολάβησαν συγκλονιστικά γεγονότα εκρηκτικών διαστάσεων, που επανακαθόρισαν πάρα πολλά ζητήματα, με τρόπο άκρως σοβαρό, που αφορούσε την προοπτική και το μέλλον της κοινωνίας.

«Αυτό που οραματιζόμασταν εμείς κι ακόμη οραματιζόμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα, μας το στέρησαν η συμμαχία των δυνάμεων της Δεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός, παρόλα αυτά, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει στην κυβέρνηση για να «δίνουμε καθημερινά μάχες, με ρεαλισμό, με υποχωρήσεις και με αντεπιθέσεις όταν πρέπει».

Διαβάστε ποιο το μεγάλο deal Μελισσανίδη-Cosco.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.