Μανιασμένος ο Ερντογάν: Γιατί έφυγε άρον άρον από την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Γιατί έφυγε βιαστικά από την κηδεία ο Ερντογάν;

Έντονο παρασκήνιο από την παρουσία του Ερντογάν στη κηδεία του Μοχάμεντ Άλι.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επρόκειτο να παραβρεθεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι και θα παρέμενε στις Η.Π.Α. μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Πράγματι, ο Ερντογάν έδωσε το «παρών» στην τελετή αλλά κάτι συνέβη και ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας αποφάσισε να εγκαταλείψει τις Η.Π.Α. «κακήν-κακώς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η οποία επικαλείται πηγές στο προεδρικό γραφείο, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, επειδή δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, την Κίσουα, που καλύπτει την Κάαμπα, την κυβική κατασκευή στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αρχική άρνηση των οργανωτών να επιτρέψουν στον Ερντογάν την εκφώνηση λόγου, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξόργισαν τόσο πολύ τον Τούρκο ηγέτη, ο οποίος αποχώρησε από τις Η.Π.Α., νωρίτερα από το καθορισμένο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κηδείας, φαίνεται πως υπήρξε κάποια διένεξη ανάμεσα στους σωματοφύλακες του και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ωστόσο, ο Ερντογάν βάλλεται και από τα εσωτερικά της χώρας του, αφού αυτό το ταξίδι του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τον κατηγορούν πως εγκατέλειψε το κράτος του τη στιγμή που εκείνο δέχεται βομβιστικές επιθέσεις και η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση συναγερμού.

Διαβάστε τι πρόκληση έκανε ο Ερντογάν στον Αναστασιάδη της Κύπρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.