Μαυρίκος: Ανατρέπει τα δεδομένα η αυτοψία – Τι βρέθηκε στο οδόστρωμα πριν τη φωτιά

Τι βρήκαν οι πραγματογνώμονες που έκαναν αυτοψία για τη φωτιά στο όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου;

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η αυτοψία των πραγματογνωμόνων στο σημείο που σκοτώθηκε ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολης” Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με την αυτοψία βρέθηκαν ίχνη λαδιού στο οδόστρωμα, αλλά το αυτοκίνητο σύρθηκε για εκατοντάδες μέτρα στο διαχωριστικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας του εκδότη, Αλέξη Κούγια η αυτοψία γίνεται «διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης σε συνεργασία με το Τμημα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος».

Την έρευνα έκαναν οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια της φωτιά και όλες οι πτυχές του δυστυχήματος.

Τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας συνόδευαν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και υπαλλήλου της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες εντόπισαν ίχνη λαδιού στο οδόστρωμα ενώ ανατρέπουν τη θεωρία πως το όχημα του Μαυρίκου σύρθηκε για λίγα μέτρα στο διαχωριστικό.

Πριν από λίγο ο ΑΝΤ1 μετέδωσε πως οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν ότι η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος στο διαχωριστικό σημειώθηκε 358 μέτρα πριν από το σημείο που ακινητοποιήθηκε.

Επιπλέον μέχρι το σημείο που ακινητοποιήθηκε χτύπησε άλλες τέσσερις φορές δυνατά και τουλάχιστον άλλες δύο, με μικρότερη δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο.

Από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα δεν υπήρξε εστία φωτιάς, που να είναι ορατή από μακριά.

Οι ειδικοί συγκέντρωσαν και διάφορα τμήματα αυτοκινήτου, όπως κρύσταλλα, βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και ερευνούν αν έχουν σχέση με το πολυτελές τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Δείτε τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, που φουντώνει τα σενάρια για δολιοφθορά πίσω από τον θάνατο Μαυρίκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.