Ανεξέλεκτη η φωτιά στην Εύβοια: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθεί…”

Πώς είναι το πύρινο μέτωπο στη φωτιά που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια ;

Παραμένει ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.

Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση της περιοχής Λίμνη βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη που, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως “οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν και για αυτό το ενδεχόμενο”.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται πλέον η φωτιά στη περιοχή Λίμνη Ευβοίας. Οι δημοτικές αρχές πλέον βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και προετοιμάζουν την εκκένωση της κωμόπολης σε περίπτωση που ο αέρας αλλάξει φορά και… σπρώξει τις φλόγες προς τα σπίτια της κοινότητας του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά απειλή τη Λίμνη. βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια του οικισμού, στη πλευρά που είναι το βουνό. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Οι άνεμοι που πνέουν αυτή είναι ισχυροί, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν κατεύθυνση τέτοια που να οδηγούν την πυρκαγιά προς τη Λίμνη.

Δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό αυτή τη στιγμή κάνουμε προετοιμασίες για την εκκένωση της κατοικημένης περιοχής της Λίμνης», λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης.

Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει ακριβώς δίπλα στο Λιμεναρχείο, ενώ καίγεται και το γήπεδο της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε και η Μονή στην περιοχή, ενώ οι μοναχές είναι καλά στην υγεία τους.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τον χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι, εκτός της Λίμνης, εκκενώνουν τους κοντινούς οικισμούς, καθώς φοβούνται ότι το πύρινο μέτωπο θα μεταφερθεί κοντά στα σπίτια τους. Ωστόσο, οι επίσημες αρχές και δη η πυροσβεστική δεν έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών, παραδέχονται ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει τεθεί σε έλεγχο και ότι η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται.

Η καταστροφή από την φωτιά είναι ανυπολόγιστη.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων και οι πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι οποίες, νωρίτερα, έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών στα Καντούνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το Σάββατο έχουν καεί τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δάσους.

Από το πρωί στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, 7 μηχανήματα, 7 υδροφόρες και από αέρος 5 καναντέρ και 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστών και ειδικά των χειριστών των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και ο πυκνός καπνός.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Εύβοια θα ενισχυθούν με 10 οχήματα από Κεντρική Μακεδονία, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Μακεδονία και άλλα 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης. Τη νύχτα, οι διαστάσεις της πυρκαγιάς γιγαντώθηκαν και ο δήμαρχος κάνει λόγο για “βιβλική καταστροφή”.

Διαβάστε πώς εξελίσσονται τα μέτωπα με την φωτιά σε Ρέθυμνο και Τζια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.